Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.5°C16.8°C
2 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.5°C15.8°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
6 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 100%
Μητροπολίτης Ναυπάκτου / «Πρόβλημα» να βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητροπολίτης Ναυπάκτου / «Πρόβλημα» να βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος
(Screenshot)

«Πρόβλημα» στο να βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών βλέπει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ για το «όχι» της Ιεράς Συνόδου στον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα. Καταρχάς δεν ευθύνεται το παιδί γι’ αυτό το θέμα. Το δεύτερον είναι ότι ξέρετε στην αρχαία εκκλησία βαπτίζονταν σε μεγάλη ηλικία και ήταν δική τους απόφαση και περνούσαν από ένα στάδιο κατηχήσεως. Αναγνωρίστηκε από τον 5ο αιώνα και μετά ο νηπιοβαπτισμός. Δόθηκε η δυνατότητα να βαπτίζονται τα νήπια, ακριβώς γιατί ξέρουμε ότι θα αναπτυχθεί σε μια χριστιανική οικογένεια και γι’ αυτό υπάρχει ο ανάδοχος, ο οποίος θα του μιλήσει για την Εκκλησία και για τη ζωή της Εκκλησίας. Οπότε εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα πραγματικά» είπε συγκεκριμένα. 

«Δεν πήραμε συγκεκριμένη απόφαση χθες, αλλά θα το μελετήσουν τα συνοδικά όργανα. Αν βαπτιστεί το παιδί -που δεν ευθύνεται επαναλαμβάνω – δεν θα μεγαλώσει σε μια οικογένεια με χριστιανικά πρότυπα» υποστήριξε. 

«Αν γίνει βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων, τότε στην πράξη που θα παρίστανται, αναγνωρίζουμε. Δεν μπορεί από τη μια μεριά να λέμε δεν αναγνωρίζουμε τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων και από την άλλη μεριά εν τη πράξει να το αναγνωρίζουμε. Άλλωστε ξέρετε ότι όταν γίνεται μια βάπτιση οι υπογράφουν οι γονείς. Τι θα υπογράψουν; Γονέας 1 και γονέας 2; Υπάρχουν διάφορα προβλήματα τα οποία ετέθησαν χθες στην Ιεραρχία. Δεν ελήφθη απόφαση, παραπέμφθηκε στα συνοδικά όργανα προκειμένου να μελετηθεί» είπε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την απόφαση, θα στείλει επιστολή στους βουλευτές, ενώ την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς σχετική εγκύκλιος προς τους πιστούς. Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος έδωσε «ελευθέρας» σε κάθε μητροπολίτη «να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης».

Σημειώνεται ότι μνημείο σκοταδισμού ήταν η εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, καθώς έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει την  ομοφυλοφιλία ως ψυχική διαταραχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL