Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.3°C
4 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.7°C21.6°C
1 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
19.4°C23.7°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.5°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
0 BF 52%
Μεταξουργείο / Οι κάτοικοι κάνουν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου την κηδεία της περιοχής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεταξουργείο / Οι κάτοικοι κάνουν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου την κηδεία της περιοχής

Με ένα ιδιότυπο πικρό χιούμορ, κάτοικοι του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού, καλούν τους Αθηναίους, λάτρεις της όμορφης γειτονιάς, να παραστούν στην κηδεία της.

Έφτιαξαν μάλιστα και το γνωστό κηδειόσημο θέλοντας να δώσουν έμφαση στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Μεταξουργείο και ο Κεραμεικός από την επέλαση του Airbnb και των τουριστικών καταλυμάτων που έχουν κατακλύσει την περιοχή και έχουν εκτοπίσει τους κατοίκους της.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Μαχαλά Μεταξουργείου, οι γειτονιές της Αθήνας, «αποξενωμένες, αποστειρωμένες, και άχρωμες, σε λίγο δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα ζωντανά κύτταρα που της προσέδιδαν την προηγούμενη γοητεία της».

Επισημαίνουν ακόμα μια εξαιρετικά επικίνδυνη αντίφαση με την  Αθήνα που ολοένα και «μετατρέπεται σε μονοθεματικό τουριστικό πάρκο, βορά στην λαιμαργία της οικιστικής επένδυσης που βλέπει την κατοικία μόνο ως επενδυτικό προϊόν και καθόλου ως κοινωνικό αγαθό», την ίδια στιγμή που «εκατοντάδες ακίνητα παραμένουν άδεια, εγκαταλελειμμένα και παρατημένα, ενώ οι κάτοικοι δεν έχουν πια που να μείνουν, να περπατήσουν, να αθληθούν, να συνευρεθούν κοινωνικά και πολιτιστικά».

Η κηδεία του Μεταξουργείου, θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου  στις 13:30  με την πομπή συνοδεία ορχήστρας να ξεξινά από το Δημόσιο Σήμα  (Πλαταιών και Λεωνιδίου).  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL