Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.1°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.8°C18.6°C
0 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
20.2°C20.2°C
1 BF 54%
Ιερά Σύνοδος / Επί τάπητος ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών - Ζητούμενο το ύφος και οι τρόποι αντίδρασης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιερά Σύνοδος / Επί τάπητος ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών - Ζητούμενο το ύφος και οι τρόποι αντίδρασης

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ)

Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη (23/1) με μoναδικό θέμα συζήτησης «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η θέση της Ιεραρχίας είναι γνωστή καθώς είναι κάθετα αντίθετη και με τον πολιτικό γάμο γενικά, πολύ περισσότερο με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Το ερώτημα είναι εάν η Ιερά Σύνοδος θα διατυπώσει απλώς την κάθετη αντίθεσή της με το νομοσχέδιο ή οι λεγόμενοι «σκληροί» της Ιεραρχίας θα επιδιώξουν η εκκλησία να σηκώσει τους τόνους και τα λάβαρα της αντίδρασης με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες των ιερέων σε κάθε ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες την εισαγωγική τοποθέτηση θα κάνει επί του θέματος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και στη συνέχεια το ζήτημα θα αναλύσει διεξοδικά ο μητροπολίτης  Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

Όσον αφορά στην έκφραση της απόλυτης αντίθεσης της Ιεραρχίας στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αναμένεται να υπάρχουν και προτάσεις ακραίες όπως η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, η απαγόρευση εκκλησιασμού βουλευτών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο ακόμα και η στέρηση της Θείας Κοινωνίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «ακραίοι» της Ιεραρχίας δεν θα μπορέσουν να περάσουν τις προτάσεις τους και η αντίδραση της Εκκλησίας θα εκφραστεί με την σχετική ανακοίνωση μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, την έκδοση εγκυκλίου που θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς και επιστολή προς τους 300 της Βουλής.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL