Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C19.3°C
1 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C22.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.7°C27.7°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C16.9°C
3 BF 94%
Κακοκαιρία / Προειδοποίηση με μηνύματα 112 σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου Ηλεία και Αχαΐα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία / Προειδοποίηση με μηνύματα 112 σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου Ηλεία και Αχαΐα

κακοκαιρία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μηνύματα του 112 στάλθηκαν στους κατοίκους της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Αχαΐας και νησιών του Ιονίου, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες σήμερα, έως και το απόγευμα της Κυριακής. 

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους των περιοχών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των ισχυρών καιρικών φαινομένων, καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι. 

«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01/2024 ως απόγευμα Κυριακής 07/01/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112. 

Ηλεία 112
iliaenimerosi.gr


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί αργά το απόγευμα του Σαββάτου με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις νότιους ανέμους και καταιγίδες. 

Τα συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα πρόκειται να επηρεάσουν την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα. 

Σημειώνεται πως για αύριο, Κυριακή 7/1, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Σε ισχύ τέθηκαν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Πατρών στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», η κίνηση των οχημάτων προς Αθήνα διεξάγεται, για προληπτικούς λόγους, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα.
 

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (06-01-2024) έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά :
1) Το Σάββατο 06-01-2024 (Θεοφάνεια)
α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
β) Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

2) Την Κυριακή (07-01-2024)
α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.
β) Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL