Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.6°C22.4°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.7°C
3 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.1°C16.9°C
3 BF 63%
Δημοτική Αστυνομία Αθήνας / ΕΔΕ μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοτική Αστυνομία Αθήνας / ΕΔΕ μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Δημοτική αστυνομία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων μετά τις σημερινές καταγγελίες της Δήμητρας Λιαράκου για σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από άνδρες της δημοτικής αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, η Δ. Λιαράκου κατήγγειλε επωνύμως μέσω βίντεο που ανέβασε στο TikTok την απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος της από τρεις δημοτικούς αστυνομικούς στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Η ίδια περιγράφει ότι ενώ είχε πάει να πάρει τις πινακίδες του αυτοκινήτου της οι τρεις δημοτικοί αστυνομικοί την παρενόχλησαν σεξουαλικά. Όπως λέει, επειδή δεν μπορούσε να βρει την ασφάλεια αυτοκινήτου, τους ζήτησε να την βρουν ηλεκτρονικά. Τότε, όπως κατήγγειλε, ο ένας αστυνομικός της είπε «να πάνε σπίτι του να βρουν την ασφάλεια, ενώ ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του».

Όταν επέμεινε δε να βρουν την ασφάλεια ηλεκτρονικά ο αστυνομικός την ρωτούσε «τι μπορείς να κάνεις εσύ για μένα». «Είμαι τόσο συγχυσμένη, ένιωσα πως με υποτιμάνε τόσο πολύ, δεν μπορείτε να το φανταστείτε», δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε:

«Γενικά έχω πάρα πολύ δυνατή προσωπικότητα, θα μπορούσα να μην έχω. (…) Ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι γιατί όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ που σκατά ζω. Και νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άνδρας πώς νιώθω αυτή τη στιγμή. Όχι πως όλες οι γυναίκες μπορούν…» πρόσθεσε η ίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

«Με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη διατάχθηκε σήμερα η άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία που αφορά σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL