Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.1°C18.2°C
4 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.3°C17.4°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
15.0°C17.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C16.8°C
3 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Οπαδική βία / «Σε όλη την Ευρώπη η ευθύνη της διασφάλισης των αγώνων επιμερίζεται στους διοργανωτές»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οπαδική βία / «Σε όλη την Ευρώπη η ευθύνη της διασφάλισης των αγώνων επιμερίζεται στους διοργανωτές»

ρεντη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Την ανάγκη να πάψει να μετακυλίεται το βάρος της περιφρούρησης των αθλητικών οργανώσεων μονάχα στην Ελληνική Αστυνομία, υπογράμμισε ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης.

Μιλώντας στο Action24, ο Νικόλας Φαραντούρης, δήλωσε ότι «παρατηρούμε ένα γαϊτανάκι εγκληματικής δραστηριότητας και θανατηφόρας βίας τον τελευταίο καιρό, απ’ το έγκλημα του νεαρού στη Θεσσαλονίκη, μέχρι την εισβολή στη χώρα και την δολοφονία από οργανωμένη εγκληματική ομάδα στην Νέα Φιλαδέλφεια και τώρα το τραγικό περιστατικό με τον νεαρό αστυνομικό».

Ο Ν. Φαραντούρης τόνισε ότι «το πρόβλημα της βίας δεν λύνεται με συσκέψεις επί συσκέψεων ή με σκυθρωπά πρόσωπα κατόπιν των τραγικών γεγονότων. Απαιτείται έμφαση στην εκπαίδευση και την πρόληψη. Να πάψει να μετακυλίεται το βάρος της περιφρούρησης των αθλητικών δραστηριοτήτων μονάχα στην Ελληνική Αστυνομία. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η ευθύνη της διασφάλισης των αγώνων επιμερίζεται στους διοργανωτές».

«Οι αθλητικές ομάδες έχουν αρκετούς πόρους να αναλάβουν την φύλαξη και περιφρούρηση και να υφίστανται τις κυρώσεις σε περίπτωση αποτυχίας, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη» κατέληξε ο Ν. Φαραντούρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL