Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.3°C19.1°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
14.6°C19.4°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.0°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C16.9°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.9°C15.2°C
0 BF 71%
Ρέντη / Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέντη / Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό

(EUROKINISSI)

Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό στη διάρκεια επεισοδίων το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. 

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 18χρονο χούλιγκαν, ο οποίος φέρεται να είναι και αυτός που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό, ενώ ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του.

Παράλληλα, ο 31χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Κρατικό Νίκαιας, σε καταστολή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με την κατάστασή του να παραμένει κρίσιμη, αν και οι γιατροί έχουν περιορίσει την αιμορραγία.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εκδόθηκε, το Σάββατο (09/12), για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα, το βράδυ της Πέμπτης (07/12), κατά τα επεισόδια στον Ρέντη εν μέσω του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, το νέο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού, που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Σε συνθήκες «πολέμου» σώθηκε ο αστυνομικός

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έλαβαν χώρα στα επεισόδια με χούλιγκαν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη περιγράφει αστυνομικός, αυτόπτης μάρτυρας του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού την ίδια νύχτα. 

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία δόθηκαν από αστυνομικούς της διμοιρίας, οι οποίοι του έκαναν τουρνικέ «εν μέσω μάχης». «Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες, με ανθρωποκτόνο πρόθεση», περιγράφει.

Προσθέτει, δε, ότι ο 31χρονος δέχτηκε μια «φωτοβολίδα από τις πολλές, ναυτικού τύπου», η οποία «βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό». 


Ο τραυματίας τότε οπισθοχώρησε και έπεσε κάτω, ενώ η φωτοβολίδα έκαιγε στο πόδι του, όπως περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας των βίαιων επεισοδίων. Όταν, μάλιστα, αστυνομικός επιχείρησε να του αφαιρέσει την φωτοβολίδα δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια του. 

«Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά», σημειώνει ο αστυνομικός που είδε με τα μάτια του το αιματηρό σκηνικό, αναφέροντας ότι «όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση». 

Χαρακτηριστικό είναι, όπως λέει ο αστυνομικός, ότι «το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι του έσωσε την ζωή και του έδωσε το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL