Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
25.2°C30.8°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.0°C26.4°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
31 °C
28.8°C34.3°C
2 BF 48%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.7°C28.8°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C26.3°C
4 BF 47%
Ρέντη / Απαγορεύουν την πρόσβαση στους δικηγόρους των προσαχθέντων – Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέντη / Απαγορεύουν την πρόσβαση στους δικηγόρους των προσαχθέντων – Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

Κόσμος στου Ρέντη
(INTIME NEWS/ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΜΣΗΣ)

Χωρίς δικηγόρο βρίσκονται για πάνω από 10 ώρες οι εκατοντάδες προσαχθέντες που βρίσκονται στο κτίριο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το γήπεδο όπου όπου διεξαγόταν ο αγώνας - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για το βόλεϊ.

Όπως κατήγγειλε στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη δικηγόρος προσαχθέντων, πρόκειται για απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια. Μάλιστα ο δικηγόρος Γιάννης Σερπάνος ανέφερε ότι έχουν ζητήσει την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

«Μέχρι στιγμής ώρα 11:30 δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν συνήγορο από τους προσαχθέντες. Πράγμα εντελώς απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση νόμιμο. Έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες και μέσω του δικηγορικού συλλόγου και μέσω της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά και μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πρόσφατα, προκειμένου να μας επιτραπεί τουλάχιστον η πρόσβαση» δήλωσε ο Γιάννης Σερπάνος.

Υπενθυμίζεται ότι έξω από το Μεταγωγών έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που στην πλειονότητά τους με αγανάκτηση δηλώνουν ότι η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο, ενώ τα επεισόδια συνέβησαν εκτός του γηπέδου.

Μιλώντας στον Ant1 μητέρα ανηλίκου ανέφερε ότι «το παιδί της ήταν μέσα στο γήπεδο, και σύμφωνα με όσα της είπε καθόταν κοντά στα πανό».

Κάλεσε τη μητέρα του κατά τις «23:00 το βράδυ, της είπε να μην ανησυχεί ότι τον πήγαν στο μεταγωγών για εξακρίβωση στοιχείων». Το παιδί ανέφερε στη μητέρα του ότι έγιναν επεισόδια έξω από το γήπεδο.

Κατά την περιγραφή η μητέρα λέει ότι «παρά τους καπνούς εντός του γηπέδου δεν άφηναν οι αστυνομικοί να βγουν έξω τον κόσμο, απέκλεισαν το γήπεδο».

Τους πήγαν «μέσα» παρά το γεγονός ότι τα επεισόδια και ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού συνέβη έξω από το γήπεδο, θα πει η μητέρα του ανήλικου.

Όταν εκείνη τον ρώτησε που σας πηγαίνουν το παιδί της είπε, «μαμά μας βαράνε… τι να ρωτήσουμε» στις 12:40 το παιδί μπήκε στην κλούβα και βγήκε μετά τις 4:20, κατήγγειλε η ίδια.

Δικηγόρος που ήταν επίσης μέσα στο γήπεδο ανέφερε ότι έκανε χρήση της επαγγελματικής του ταυτότητας κι έτσι αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα.

Όπως τόνισε «είδαμε μόνο καπνούς και ανοιχθήκαν κάποια παράθυρα, εκεί είδαμε στα 20 μέτρα του περιβάλλοντα χώρου προς το alu fan park να γίνονται επεισόδια».

Ο ίδιος κατήγγειλε αναφορικά με το μπαράζ προσαγωγών πως «έχει παραβιαστεί ο μισός ποινικός κώδικας. Αυτή την στιγμή εξετάζονται άνθρωποι ανωμοτί ως ύποπτοι τελέσεως σοβαρών αξιόποινων πράξεων, όπως είναι οι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κι έχει κριθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν χρήζουν νομικής συμπαράστασης».

«424 προσαγωγές αποκλειστικά από ανθρώπους που βρίσκονταν εντός γηπέδου, ενώ είχε αποκλειστεί ο χώρος δεν μπορούσε κανείς να απομακρυνθεί από το γήπεδο» είπε αγανακτισμένος.

«Ούτε από έξω μπορούσε να μπει κάποιος μέσα» είπε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL