Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.0°C27.9°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.1°C22.9°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
24.9°C30.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
28.6°C32.8°C
4 BF 23%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
0 BF 60%
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα / Την εκτέλεσε δίπλα στη δομή του Δήμου για τις κακοποιημένες γυναίκες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα / Την εκτέλεσε δίπλα στη δομή του Δήμου για τις κακοποιημένες γυναίκες

ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΙΝΤΙΜΕ / social media

Τραγικές συνέπειες είχε η απόφαση της άτυχης 43χρονης να καταφύγει στη Σαλαμίνα και την κατοικία της μητέρας της, μετά την αρχική επίθεση του 71χρονου το βράδυ της Παρασκευής, αντί να επιλέξει μία από τις δομές για γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας, όπως προκύπτει από όσα ανέφεραν μάρτυρες και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ για την νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε χτες το πρωί στη Σαλαμίνα.

Ένας γείτονας ανέφερε στο Open ότι «τέτοια ώρα, χτες, ακούσαμε πυροβολισμούς και φωνές, πολύ κοντά στο σπίτι μας. Μετά, ησυχία. Πάνω στον ύπνο δεν μπορείς να καταλάβεις. Είναι και η περίοδος του κυνηγιού (σ.σ. φέτος από 20 Αυγούστου ως 29 Φεβρουαρίου), δεν το συνδέσαμε με το κακό, είναι και φιλήσυχη η Σαλαμίνα, δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια γεγονότα».

«Η κοπέλα είχε έρθει τις τελευταίες ημέρες επειδή είχε υποστεί βία από τον σύντροφό της, είχε έρθει στην μητέρα της, σαν καταφύγιο. Την γνωρίζαμε, παρότι για πολλά χρόνια δεν έμενε εδώ, στην περιοχή της Σαλαμίνας», όπως έγινε εκ των υστέρων κατανοητό.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε τέτοια εικόνα. Η ειρωνεία είναι ότι από το σημείο του φόνου απέχει 150 μέτρα το κέντρο κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Σαλαμίνας». Απέδωσε μάλιστα «στα χαρακτηριστικά των κλειστών κοινωνιών» το ότι κατά τα φαινόμενα η άτυχη γυναίκα δεν κατέφυγε άμεσα εκεί, αντί να επιλέξει την μητρική κατοικία ως καταφύγιο.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος» που θα μπορούσε να έχει συλληφθεί ο 71χρονος για την αρχική κακοποίηση και κλοπή, είπε μιλώντας στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η γυναίκα κατήγγειλε Σάββατο μεσημέρι το τελευταίο περιστατικό, της Παρασκευής βράδυ ... ο χρόνος που είχε η ΕΛΑΣ να συλλάβει αυτό τον άνθρωπο, που προφανώς εξαφανίστηκε μετά την πράξη του (γνώριζε ότι η γυναίκα θα πάει στην αστυνομία και γι' αυτό της αφαίρεσε το κινητό) ήταν από το μεσημέρι του Σαββάτου ως το βράδυ του Σαββάτου που έληγε το "αυτώφορο". Αναζητήθηκε επανειλημμένα τόσο σε σημεία που προσδιόρισε το θύμα όσο και στο σπίτι τους, από τον ίδιο τον διοικητή της υπηρεσίας ... οι αστυνομικοί δεν χρησιμοποίησαν περιπολικό για να μην γίνουν αντιληπτοί ... δυστυχώς μέχρι τις 12 το βράδυ δεν βρέθηκε».

«Όταν ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας πάει στην ΕΛΑΣ, ενημερώνεται και για τις δομές του υπουργείου Οικογένειας. Η Σαλαμίνα είναι από τους Δήμους που διαθέτει συμβουλευτικό κέντρο γυναικών. Μία γυναίκα που δεν θέλει να πάει στην Αστυνομία μπορεί να πάει σε ένα τέτοιο κέντρο, να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα». Η άτυχη 43χρονη «ενημερώθηκε για τα συμβουλευτικά κέντρα και τις δομές του υπουργείου, αλλά θέλησε να μεταβεί στο σπίτι της μητέρας της μαζί με το ανήλικο παιδί της. Θα μπορούσε να πάει σε μία δομή. Είχε ενημερωθεί γι' αυτό όπως όλες οι γυναίκες που πρέπει να φύγουν από το σπίτι του κακοποιητή».

Όταν εκδηλώθηκε η επίθεση, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, «δυστυχώς η γυναίκα αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να πατήσει το Panic Button. Ο δράστης βρήκε ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού και πυροβόλησε το θύμα (όχι από το τζάμι της πόρτας) αφού μπήκε στο σπίτι ... είχε ενημερωθεί η γυναίκα, αν γίνει αντιληπτός κοντά στην οικία της ή οπουδήποτε αλλού ο συγκεκριμένος άνθρωπος, να πατήσει το Panic Button. Μεσα σε 1-2 λεπτά η ΕΛΑΣ θα βρισκόταν στο σπίτι της».

Το θύμα που επί επτά χρόνια συζούσε με τον 71χρονο, αρχικά την περασμένη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι την κακοποίησε, ενώ της αφαίρεσε τόσο το κινητό της όσο και το Ι.Χ. της. Η ΕΛΑΣ δεν κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη στο πλαίσιο της αυτώφορης διαδικασίας, αλλά την καθοδήγησαν ώστε να φύγει από το σπίτι τους και να εγκαταστήσει σε άλλο κινητό το Panic Button. Η 43χρονη κατέφυγε στα Αμπελάκια στη Σαλαμίνα το πατρικό της το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, έχοντας σοβαρό τραύμα στο πόδι που την ανάγκαζε να χρησιμοποιεί βοήθημα «πι» στη βάδιση.

Εκεί, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης την βρήκε και την σκότωσε ο 71χρονος, που συνελήφθη στη συνέχεια το απόγευμα και πλέον κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Από εκεί αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο δράστης φέρεται να έχει ομολογήσει το έγκλημα αποδίδοντάς στο στη ζήλια του επειδή όπως πίστευε το θύμα είχε άλλη σχέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL