Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.5°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.9°C21.0°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C21.5°C
2 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.4°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.7°C17.9°C
0 BF 48%
ΕΣΥ / Με πολύμορφες δράσεις ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των γιατρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΥ / Με πολύμορφες δράσεις ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των γιατρών

134295210a.jpg

Σε εξέλιξη είναι η 48ωρη πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η οποία ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα. Στην πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ προχώρησαν σε δράσεις ανά νοσοκομεία. Το μεσημέρι μέλη της ΟΕΝΓΕ πραγματοποίησαν μοτοπορεία, η οποία ξεκίνησε από το Αττικό Νοσοκομείο και πέρασε από όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Το απεργιακό διήμερο κορυφώνεται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Στο πλευρό των γιατρών είναι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν:

* Διπλασιασμό μισθών-αποζημίωσης των εφημεριών.

* Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

* Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση, πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

* Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.

* Να μην συγχωνευτεί/κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

* Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Κατά 3.000 λιγότερο το προσωπικό σε σχέση με πέρσι

«Δεν είναι αυτή η δημόσια Υγεία που θέλουμε, γι’ αυτό θα είμαστε και κάθε μέρα στον δρόμο» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το πρωί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το μέλλον της δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει λεφτά για προσλήψεις προσωπικού, αρνείται να δώσει λεφτά για κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής των υγειονομικών στο σύστημα. Έχουμε κύμα μαζικής φυγής υγειονομικών από το σύστημα. Φέτος δουλεύουμε με 3.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρσι τον χειμώνα. 300 υγειονομικοί φεύγουν κάθε μήνα από τα νοσοκομεία χωρίς να αναπληρώνονται. Δεν είναι ελκυστικό το ΕΣΥ πια. Οι υγειονομικοί προτιμούν να πάνε να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL