Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.3°C24.3°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.8°C21.4°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.9°C
3 BF 33%
Εθνικό Αστεροσκοπείο / Διαμαρτυρία ερευνητών και εργαζομένων - «Όχι στη διάλυση της έρευνας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικό Αστεροσκοπείο / Διαμαρτυρία ερευνητών και εργαζομένων - «Όχι στη διάλυση της έρευνας»

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ
INTIME

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη μεταφορά του Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Όχι στη διάλυση της έρευνας» ερευνητές και εργαζόμενοι του ΕΑΑ πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη (29/11) συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει το ΕΑΑ στο ΥΚΚΠΠ και να το αποκόψει από την γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλευρό του Συλλόγου εργαζομένων και του Συλλόγου προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων σύλλογοι εργαζομένων σε ερευνητικά κέντρα όπως ο «Δημόκριτος», το ΕΛΚΕΘΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι σήμερα έληγε η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας - Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών».

Οι ερευνητές και εργαζόμενοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου έχουν κάνει κάλεσμα για νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 10:00.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι του ΕΑΑ είχαν τονίσει μεταξύ άλλων ότι «ο ξεριζωμός ερευνητικού κέντρου από την εποπτεία της ΓΓΕΚ είναι πρωτοφανής στην Ελλάδα, και θα έχει δραματικές οργανωτικές, οικονομικές, διοικητικές και θεσμικές συνέπειες».

Την αντίθεσή τους στην κυβερνητική απόφαση έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων τόσο του του ΔΣ του ΕΑΑ, του Συλλόγου Ερευνητών (ΣΕΕΑΑ) και του Συλλόγου Προσωπικού (ΣΠΕΑΑ) του ΕΑΑ, αλλά και άλλων φορέων και επιστημόνων, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), η Σύνοδος Προέδρων Ερευνητικών Κέντρων και Τεχνολογικών Φορέων, Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ερευνητικά Κέντρα (ΠΟΕΕΚ-Ι), όπως είχε αναφέρει ο σύλλογος προσωπικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL