Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.5°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.5°C17.0°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C15.9°C
2 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.1°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.9°C
0 BF 59%
Fraport Greece / Απογειώνοντας τις αερομεταφορές και τον τουρισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Fraport Greece / Απογειώνοντας τις αερομεταφορές και τον τουρισμό

fraport

Έχοντας επενδύσει περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ για τη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών αεροδρομίων αλλά και διαθέτοντας 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για περαιτέρω βελτίωση, εκσυγχρονισμό ή επέκταση των αεροδρομίων, όπως π.χ. της Σαντορίνης, η Fraport Greece απογειώνει τις αερομεταφορές και τον τουρισμό στην Ελλάδα συμπράττοντας και συνεργώντας με εθνικούς και τοπικούς φορείς για την υλοποίηση από κοινού προωθητικών προγραμμάτων και στόχων.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της συνολικής ενημέρωσης του κοινού για την πορεία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, η Fraport Greece, φορέας διαχείρισης και λειτουργίας αυτών, παρέθεσε γεύμα ενημέρωσης με συμμετέχοντες τους εκπρόσωπους του Τύπου, όπου, πέρα από την ανάδειξη των επιτευγμάτων και των προκλήσεων που διαμορφώνουν τον τομέα των αερομεταφορών και του τουρισμού στη χώρα μας, εστίασε στις προκλήσεις για το αύριο του ελληνικού τουρισμού, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού σε όλη την τουριστική αλυσίδα, η άνοδος των τιμών -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ανταγωνισμό- αλλά και η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κεντρικό ομιλητή Γιώργο Βήλο, γενικό διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece, για μια πλειάδα θεμάτων, που αφορούσαν τη συνολική πορεία της εταιρείας αλλά και θέματα τα οποία άπτονται ευρύτερα του κλάδου.

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων, ήταν η ανάγκη για αλλαγή στρατηγικής από το «ήλιος και θάλασσα» σε πιο ολοκληρωμένες / εναλλακτικές τουριστικές εμπειρίες καθώς και το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με αλλαγή κουλτούρας και επιχειρησιακού μοντέλου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου.

Μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την επισκόπηση της επιβατικής κίνησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για το πρώτο δεκάμηνο του 2023, τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της εταιρείας για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, τους τρόπους και τα αποτελέσματα της προώθησης των 14 προορισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας στον τουρισμό και στον κλάδο των αερομεταφορών. Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν για την επιβατική κίνηση μέσα στο 2023.

Συγκεκριμένα, το πρώτο δεκάμηνο του 2023 η πλειονότητα των μεγαλύτερων τουριστικών αγορών είχε ενισχυμένη παρουσία στη χώρα μας, με τη Βρετανία, τη Σκανδιναβία, την Πολωνία, την Αυστρία και την Τσεχία να έχουν εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Fraport Greece, να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, για τη διαχείριση της τουριστικής ζήτησης και την ανάγκη επενδύσεων σε υποδομές, για τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτομίας στον κλάδο των αερομεταφορών και του τουρισμού και, κυρίως, για τις νέες τάσεις αλλά και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, ανέφερε: «Η ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων κατά το πρώτο δεκάμηνο του έτους αντανακλά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που εμπεριέχει και την αναβάθμιση των σχετικών με τον τουρισμό υποδομών, όπως αυτών των αεροδρομίων.

Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση δεδομένων των ποικίλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος τουριστικός κλάδος, γεγονός που επιτάσσει τη συνεχή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος βάσει των παγκόσμιων τάσεων αλλά και των συνεργειών μεταξύ όλων εμάς που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της τουριστικής αλυσίδας της χώρας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL