Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.4°C19.3°C
4 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.3°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C17.1°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C19.7°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
4 BF 32%
Ο προγραμματισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο προγραμματισμός

Αργίες 2023

Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο κύριος Τυπικός ξεκινά την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά.

Προηγείται φυσικά η διαδικασία του απολογισμού για το έτος που πέρασε, όπου καταγράφει τις επιτυχίες του και τις αποτυχίες του. Σε μια μικρή γωνίτσα αφήνει παραπομπές για τα απωθημένα που δεν εκπλήρωσε και με μεγάλα γράμματα σημειώνει τις εκκρεμότητες που μένουν για τη νέα χρονιά.

Φυσικά, αυτή η διαδικασία, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αποκτά διαφορετικό περιεχόμενο και ποσότητα· ανάλογα με την ηλικία και τις υποχρεώσεις.

Για παράδειγμα, οι νεότεροι στις επιτυχίες καταγράφουν συνήθως τις όποιες νέες γνωριμίες τους, την ενδεχόμενη εξέλιξη των σχέσεών τους και την κάλυψη αναγκών που έχουν να κάνουν κυρίως μ’ αυτό που ονομάζουμε ποιότητα ζωής. Κάποιο όχημα δηλαδή, πιθανόν ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή, κάποιες άλλες φορές, τις διακοπές που είχαν ονειρευτεί, αλλά δεν τα κατάφεραν να κάνουν.

Οι λίγο μεγαλύτεροι ασχολούνται με πιο πρακτικά ζητήματα. Με το νοίκι ή τη δόση του δανείου που κατάφεραν να εξυπηρετήσουν, τις ηλεκτρικές συσκευές που χρειάζονται για το σπίτι ώστε να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους -πάλι- και εργαλεία που να αφορούν τον προγραμματισμό της ερχόμενης χρονιάς, διότι, ως γνωστόν, ενήλικη ζωή δίχως πρόγραμμα είναι πρόβλημα.

Οι πιο τυπικοί από αυτούς τους κύριους Τυπικούς, για να είναι ακόμα πιο τυπικοί και προγραμματισμένοι, προμηθεύονται από νωρίς και τα σχετικά ημερολόγια προκειμένου ο προγραμματισμός τους να είναι συστηματικότερος.

Σε μια τέτοια εξόρμηση προμήθειας του ημερολογίου της νέας χρονιάς που έρχεται, ο κύριος Τυπικός της ιστορίας μας, ελλείψει χώρου, στάθμευσε το όχημά του σε κάποιον δρόμο του κέντρου ώστε να πεταχτεί μέχρι το βιβλιοπωλείο για να αγοράσει το αντικείμενο του προγραμματισμού για να έχει σε τάξη στη ζωή του.

Για κακή του τύχη, εξερχόμενος διαπίστωσε ότι ένα κλιμάκιο δημοτικών αστυνομικών, που άλλη δουλειά δεν έχουν όλη μέρα από το να βεβαιώνουν παραβάσεις, λες κι αυτό είναι το πρόβλημα της πρωτεύουσας, του είχε απλώσει φαρδιά πλατιά ένα «ραβασάκι» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του με το σχετικό πρόστιμο για παράνομη στάθμευση.

Ο κύριος Τυπικός διαμαρτυρήθηκε, διότι δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη θέση στάθμευσης στην περιοχή την ώρα που είχε κατέβει να κάνει τα ψώνια του, για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση από τον δημοτικό αστυνομικό ότι αυτό είναι πρόβλημα του προγραμματισμού του και δεν ευθύνεται ο δήμος γι’ αυτό.

Ο Τυπικός παραβάτης χαμήλωσε το βλέμμα, κι αφού ψέλλισε ότι το πρόστιμο τον βγάζει εκτός προγραμματισμού, είπε μέσα απ’ τα δόντια του ότι είχε μεριμνήσει και γι’ αυτό, αλλά ο δήμαρχος αλλάζει τον Γενάρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL