Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C23.7°C
4 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.4°C24.3°C
3 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C27.6°C
4 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C23.2°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C23.0°C
4 BF 31%
Τηλεπικοινωνίες / Επιμένουν οι πάροχοι τηλεφωνίας στη διεκδίκηση αυξήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεπικοινωνίες / Επιμένουν οι πάροχοι τηλεφωνίας στη διεκδίκηση αυξήσεων

134075916-b.jpg

Επιμένουν οι πάροχοι τηλεφωνίας στη διεκδίκηση αυξήσεων μέσω της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, όπως διαφάνηκε χθες από τη διοίκηση του ΟΤΕ, κατά την παρουσίαση στους διαπιστευμένους συντάκτες του νέου ανακατασκευασμένου διοικητικού μεγάρου της εταιρείας.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την προωθούμενη ρύθμιση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για θεσμοθέτηση ρήτρας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στις συμβάσεις τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ρύθμιση η οποία δεν έχει «περάσει» ακόμη, τα μέλη της διοίκησης του ΟΤΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχ. Τσαμάζ περιέγραψαν εν πολλοίς πως πρόκειται για μια λογική διεκδίκηση. Βασικό επιχείρημα ήταν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που οι πάροχοι δεν έχουν τη δυνατότητα εφαρμογής αυξήσεων στα συμβόλαια με αναπροσαρμογή παρά την άνοδο του πληθωρισμού και των εξόδων, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στον ανταγωνισμό.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει αντιδράσει σφοδρά σε μια τέτοια προοπτική, δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του «σε οποιαδήποτε ρυθμιστική παρέμβαση, όπως η εισαγωγή «ρήτρας (τιμαριθμικής) αναπροσαρμογής, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετακύλιση του επιχειρηματικού κινδύνου των ισχυρών προμηθευτών σε βάρος των εξ ορισμού ασθενέστερων καταναλωτών».

Αναμένοντας, πάντως, οι καταναλωτές την εξέλιξη των παραπάνω, οι πάροχοι Cosmote και Vodafone έχουν φροντίσει να περάσουν έμμεσες αυξήσεις, όπως η κατάργηση της έκπτωσης του 1 ευρώ που χορηγείται για την έκδοση ηλεκτρονικού λογαριασμού. Την ίδια στιγμή, ενεργοποιώντας τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, η εταιρεία της Vodafone, για παράδειγμα, προχωρά σε «τιμολογιακές αλλαγές για διεθνείς κλήσεις, κλήσεις προς εθνικά κινητά και κλήσεις προς την Εξυπηρέτηση Οικιακών Πελατών (13830) για συνδρομητές Vodafone Home», όπως και σε τιμολογιακές αλλαγές καρτοκινητής και καρτοπρογράμματος.

Στα 50 εκατ. ευρώ η ανακατασκευή

Στο μεταξύ, η ανακατασκευή που αφορά το ιστορικό κτήριο του ΟΤΕ στην Κηφισίας στο Μαρούσι έχει αποπερατωθεί κατά το 80%, ενώ συνολικά το κόστος της ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Η εντυπωσιακή ανακατασκευή εκτελέστηκε με σύγχρονα πρότυπα ενεργειακής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης, φτάνοντας χωρητικότητα 3. 400 θέσεων, σε σύνολο 4.300 θέσεων εργασίας της εταιρείας.

Σε ερώτηση αν η αναβάθμιση των χώρων εργασίας με στόχο τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα των εργαζομένων, όπως διακηρύχθηκε, θα συνοδευτεί και με αύξηση των μισθών, τα μέλη της διοίκησης απέφυγαν να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL