Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.2°C24.6°C
5 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.7°C
5 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C21.0°C
5 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
20.4°C24.7°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
5 BF 23%
Ο υποψήφιος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο υποψήφιος

Παραβάν εκλογές
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θες η οικογενειακή κληρονομιά, θες η παράδοση και η λάμψη, ο νεαρός κύριος Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κατήλθε στην αρένα της πολιτικής για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, όπως επισήμαινε σε όλους τους τόνους.

Να μην πάει στράφι και το πτυχίο των Πολιτικών Επιστημών, που είχε αφιερώσει τόσα χρόνια αυτός και τόσο χρήμα οι γονείς του για να το αποκτήσει.

Η οικογενειακή παράδοση επέβαλε μια συνετή επιλογή μακράς πνοής κι έτσι ο νεαρός κύριος Υποψήφιος είχε ήδη συνάψει σχέσεις με μια δημοτική παράταξη που εξέφραζε το λαϊκό αίσθημα και την κοινωνική πλειονότητα της γενέτειράς του προκειμένου να έχει αυξημένες πιθανότητες εκλογής.

Η Δεξιά, όπως έλεγε ο μπαμπάς του, που το είχε ακούσει από τον παππού του, που ήταν κάποτε κοινοτάρχης, είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή για πολιτική σταδιοδρομία.

Με ένα «τάξις και ηθική» και μια αποτελεσματικότητα καθάριζες με τα βασικά κι έμενε λίγο όραμα με μια υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, που δεν είναι αναγκαίο να το περιγράψεις σώνει μου και ντε, για να μαζέψεις τα κουκιά της εκλογής.

Ο κύριος Υποψήφιος όμως ήθελε να καινοτομήσει και αποφάσισε να διευρύνει την εκλογική του επιρροή μέσω κοινωνικών δράσεων.

Αλλοτε, λοιπόν, τραβολογούσε το μικρό σκυλάκι της μαμάς για να φανεί φιλόζωος, με το δύσμοιρο το ζωντανό να μην μπορεί να κάνει και την ανάγκη του από τις χαιρετούρες, άλλοτε παρενέβαινε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλες φορές συμμετείχε σε εκδρομικές αποστολές σε χώρες της Αφρικής για να φωτογραφίζεται με τους φτωχούς και καταφρονεμένους της Γης, δείχνοντας έτσι το κοινωνικό του ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του.

Σε ένα από αυτά τα ταξίδια, μάλιστα, έτυχε να συμμετέχει και ένας Έλληνας αφρικανικής καταγωγής. Ο μέλλον υποψήφιος άδραξε την ευκαιρία και πήρε συνέντευξη από τον συνταξιδιώτη του, ο οποίος, σε άπταιστα ελληνικά φυσικά, αφού ο άνθρωπος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον αλτρουϊσμό και την αγωνιστικότητα του νεαρού μέλλοντα συμβούλου. Ουδείς εξεπλάγην φυσικά. Ούτε από τον «Αφρικανό» που μιλούσε άπταιστα ελληνικά ούτε και από τη μεγάλη ανακάλυψη του Υποψηφίου στην καρδιά της Μαύρης Ηπείρου.

Τι να το κάνεις;… Η κάλπη και ο λαός δεν στάθηκαν γαλαντόμοι με τον νεαρό υποψήφιο, που δεν εξελέγη. Ο δήμαρχος όμως, εκτιμώντας τη συμβολή του και την οικογενειακή παράδοση, τον διόρισε σε μια θέση ειδικού συμβούλου για να ψηθεί.

Ετσι, για να μην γλιτώσουν ούτε ο δήμος ούτε ο λαός από την παράδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL