Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.9°C17.4°C
4 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.5°C15.6°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.0°C13.8°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
6 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.2°C
0 BF 100%
Λάρισα / Εκτός ελέγχου τα ΜΑΤ - Ξύλο και χημικά σε όσους διαμαρτυρήθηκαν για τις πλημμύρες (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λάρισα / Εκτός ελέγχου τα ΜΑΤ - Ξύλο και χημικά σε όσους διαμαρτυρήθηκαν για τις πλημμύρες (βίντεο)

Eπεισόδια Ματ Λαρισα

Πάλι ξύλο και χημικά στους κατοίκους της Λάρισας από την αστυνομία, όταν οι πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης για τις φονικές πλημμύρες. 

Οι πολίτες της Λάρισας που είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται στον απέραντο χείμαρρο των πλημμυρών, αντιμετώπισαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες την αστυνομική καταστολή. 

https://youtu.be/96uq1gVSnyI
Λάρισα ΜΑΤ

 

https://youtu.be/y_Xe4QSujc0

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με φυσούνα απέναντι στο πλήθος που συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την τραγική κατάσταση όχι μόνο στη Λάρισα, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. 

ΜΑΤ Λάρισα

Πάντως, σύμφωνα με το Politic.gr, η επίθεση της αστυνομίας ήταν εντελώς αναίτια. Έριξαν χημικά στον κόσμο, χτύπησαν πολίτες με ασπίδες και γκλοπ στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετέφεραν το σκηνικό καταστολής και στην οδό Παπαναστασίου, ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κεντρικής Πλατείας της πόλης. 

Η ίδια πηγή καταγγέλλει επίθεση με γκλοπ και σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την διαδήλωση

Οι πολίτες δεν το έβαλαν κάτω από την συνεχιζόμενη καταστολή και η πορεία συνεχίστηκε. Από το πλήθος ακούγονταν αντικυβερνητικά συνθήματα και συνθήματα κατά της αστυνομίας, με βασικό σημείο αναφοράς τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τον τόπο τους. 

https://youtu.be/DJzbAX6Bm8Y

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή επικράτησε ένταση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επί της οδού Θεοφράστου στη συνοικία του Αβέρωφ στη Λάρισα, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την άφιξη του πρωθυπουργού στην πόλη.

Τότε, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απομακρύνουν, το πλήθος απάντησε με «σκληρά» συνθήματα, άναψε φωτιά σε κάδους, ενώ έγινε χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL