Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
14.2°C19.0°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.5°C
2 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C23.2°C
5 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.5°C26.8°C
5 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.0°C14.9°C
0 BF 82%
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου / Συγκέντρωση από τους φοιτητές στη ΓΑΔΑ για το όργιο αστυνομικής καταστολής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου / Συγκέντρωση από τους φοιτητές στη ΓΑΔΑ για το όργιο αστυνομικής καταστολής

ΕΜΠ ΓΑΔΑ
avgi.gr

Έξω από την ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν οι φοιτητές, προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για το νέο πογκρόμ αστυνομικής καταστολής που έλαβε χώρα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Οι φοιτητές που είδαν την συμφοιτήτριά τους να πέφτει κάτω από τις ρόδες της μηχανής της αστυνομίας πηγαίνοντας να δώσει μάθημα για την εξεταστική στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου, διαμαρτυρήθηκαν για τα όσα διαδραματίστηκαν την Πέμπτη, αλλά και για το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στις σχολές με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Φοιτητές ΓΑΔΑ ΕΜΠ
avgi.gr

Για ένα «γιουρούσι της αστυνομίας», έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος από το σημείο, «που χτύπησε κόσμο στο σωρό». «Άλλη μία ιστορία θεσμικής ανομίας με την αστυνομία να τραυματίζει φοιτητές που δεν είχαν καμία σχέση με τις κατηγορίες που προσπαθούν να τους αποδώσουν», ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο.

Νάσος Ηλιόπουλος ΓΑΔΑ
avgi.gr

 

Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν, ζήτησαν την απελευθέρωση των προσαχθένων, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ανέρχονται στους 25.

Μιλώντας στο avgi.gr, ο Γιώργος Λυκοπάντης, μέλος του Δ.Σ. του Φ.Σ. Παντείου και γραμματέας σπουδάζουσας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί πως πρόκειται για «ακόμα μια αστυνομική επίθεση που έχει γίνει κανονικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Την στιγμή που δεκάδες φοιτητές βρίσκονταν στην σχολή τους για να εξεταστούν στα μαθήματά τους, η αστυνομία σε ρόλο “σερίφη” εισέβαλε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, προσήγαγε φοιτητές, ενώ τραυμάτισε και μια συμφοιτήτριά μας», προσθέτει ο ίδιος.

Ο φοιτητής, μάλιστα, καταλογίζει στην κυβέρνηση πως «ενώ καίγεται όλη η χώρα από άκρη σε άκρη, η κυβέρνηση επιλέγει να αποπροσανατολίσει την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας γι΄ακόμη μια φορά τη νέα γενιά».

ΕΜΠ ΓΑΔΑ
avgi.gr


«Τέλος, θέλουμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση του πρύτανη Μπουντουβή, που έχει μετατρέψει επί των ημερών της δικής του διοίκησης το Πολυτεχνείου σε ανδρό αστυνομοκρατίας», διαμηνύει ο Γιώργος Λυκοπάντης.

Πολλά από τα άτομα που προσήχθησαν από την αστυνομία είναι φοιτητές, αλλά και υποψήφιοι διδάκτορες που έτυχε να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ, καταγγέλλοντας την «απρόκλητη επίθεση».

Ταυτόχρονα, οι διοικητικοί ζητούν «να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι φοιτητές μας που προσήχθησαν αναίτια».

Διοικητικοί ΕΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL