Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.5°C28.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.4°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
28 °C
26.0°C31.5°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.8°C33.8°C
4 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 53%
Φωτιά στον Έβρο / Και δύο παιδιά ανάμεσα στους απανθρακωμένους στο δάσος της Δαδιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στον Έβρο / Και δύο παιδιά ανάμεσα στους απανθρακωμένους στο δάσος της Δαδιάς

φωτιά-ήλιος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI

Και δύο παιδιά βρίσκονταν ανάμεσα στα 18 άτομα που βρέθηκαν απανθρακωμένα που βρέθηκαν στο δάσος της Δαδιάς, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Παυλίδης εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι «ήταν συνολικά 18 απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό, ότι εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένοι ανθρώποι στο δάσος της Δαδιάς, πιθανότατα μετανάστες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, οι άνθρωποι βρέθηκαν στην περιοχή του Άβαντα κοντά σε παράπηγμα.

Όπως είπε, με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για μετανάστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL