Ξεπερνά τα 10 χλμ το μέτωπο των δύο πυρκαγιών στα παράλια της Βοιωτίας, στον Kορινθιακό Κόλπο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρώτο μέτωπο, που ξεκίνησε χθες το πρωί από τα Χώστια και το δεύτερο που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τον Ταρσό, βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους, έχουν πάρει τέτοια κατεύθυνση ώστε να ενωθούν.
Στην περιοχή παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και οι αναζωπυρώσεις δημιουργούν νέα μέτωπα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται πολύ η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να ελέγξουν την έκταση της φωτιάς.
Το παρήγορο είναι ότι εκεί που περνούν οι φλόγες δεν υπάρχουν οικισμοί και κατοικημένες περιοχές, ωστόσο όμως τέτοιες περιοχές υπάρχουν προς την θάλασσα, όπου οι επίγειες δυνάμεις έχουν χαράξει μία τελευταία ζώνη άμυνας.
Εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής είναι η πιθανότητα οι φλόγες, βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους, να πάρουν πορεία προς τον Ελικώνα και την Αρβανίτσα, όπου υπάρχει ένα σπάνιο δάσος, αλλά και οικισμοί.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η κατάσταση παραμένει εφιαλτική. Οι αναζωπυρώσεις μαζί με τους ισχυρούς ανέμους δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, αλλά δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να σταματήσουμε την καταστροφή».