Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
18.6°C23.0°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.2°C20.1°C
2 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.0°C21.6°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.8°C26.6°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 55%
Ίασμος / Έσωσαν οι ίδιοι την πόλη τους από τις φλόγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ίασμος / Έσωσαν οι ίδιοι την πόλη τους από τις φλόγες

ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
xronos.gr

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι της κωμόπολης του Ίασμου, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά  της Κομοτηνής, προκειμένου να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες, όπως περιγράφει σε θέμα του το τοπικό xronos.gr. Και τελικά, πέτυχαν να μην περάσει η πυρκαγιά τον ποταμό Κομψάτο και να φτάσει στα σπίτια, προκαλώντας μία πολύ μεγαλύτερη καταστροφή, την ώρα που υπήρχαν πληροφορίες ότι θα δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής.

«Στο σημείο της παλιάς γέφυρας δόθηκε ολονύχτια μάχη, από πυροσβεστική, πολιτική προστασία και πολλούς δεκάδες Ιασμιώτες που έκαναν ό, τι περνούσε από το χέρι τους, με αλυσοπρίονα, τρακτέρ κι αγροτικά μηχανήματα, προκειμένου να κόψουν δέντρα και να σχηματίσουν πρόχειρες αντιπυρικές ζώνες για να σώσουν το χωριό τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σήμερα, το πυρινο μέτωπο συνεχίζει κατακαίει εκτάσεις προς το Παπίκιο Όρος «ανεβαίνοντας» προς τα ορεινά και απομακρυνόμενο από τον Ίασμο. Ωστόσο, τα ελάχιστα εναέρια μέσα πυρόσβεσης συνεχίζουν να ανησυχούν τους κατοίκους, που φοβούνται αναζωπυρώσεις και αλλαγές στην διεύθυνση του ανέμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL