Κροατικό μέσο ενημέρωσης δημοσίευσε τα πρώτα ονόματα των ατόμων που έχουν συλληφθεί για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Jutarni List» ανάμεσα στους Κροάτες συλληφθέντες είναι ένα ο επικεφαλής του Συνδέσμου Υποστηρικτών της Ντιναμό, ένας βοηθός προπονητή σε σχολή καράτε και ένας από τους αρχηγούς των αυστριακών οπαδών της Ραπίντ.

Πιο συγκεκριμένα το μέσο αναφέρει ότι «επιβεβαίωσε πως μεταξύ των συλληφθέντων στην Ελλάδα είναι και ο Τόμισλαβ Τέρζιτς, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και υπάλληλος μεγάλης εταιρείας στο Ζάγκρεμπ, ο οποίος είναι επίσης ρόεδρος του Συνδέσμου Υποστηρικτών της Ντιναμό, του οποίου η έδρα βρίσκεται εκεί που είναι και τα επίσημα γραφεία της Ένωσης Blue Bad Boys (BBB)».
Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο Τέρζιτς φέρεται να έχει βεβαρημένο παρελθόν αφού «συμμετείχε στα επεισόδια μεταξύ Boys και Torcida στις 14 Απριλίου 2019, που έλαβαν χώρα στην ταράτσα ενός καφέ στο Ζάγκρεμπ πριν από τον αγώνα μεταξύ της Λοκομοτίβα και της Χάιντουκ. Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 25 άτομα» αφού πλάνα από κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τα επεισόδια, ενώ υπήρχαν και μαρτυρίες από πολίτες που ήταν παρόντες.
«Ένας άλλος συμμετέχων σε αυτόν τον αγώνα, ο Ιβάν Κ. από την περιοχή του Ζάγκρεμπ, αλλά εγγεγραμμένος στη Ριέκα, είναι επίσης μεταξύ των συλληφθέντων στην Αθήνα. Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να είναι και ο Ντράγκαν Κ. , κάτοικος Βιέννης, γνωστός ως ένας από τους αρχηγούς των αυστριακών οπαδών της Ραπίντ» συμπληρώνει ακόμα η ιστοσελίδα «Jutarni List».
Το κροατικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει επίσης ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 25χρονος Ιβάν Λούλιτς, βοηθός προπονητή στον σύλλογο καράτε του Ζάγκρεμπ Bushido.
Σε επικοινωνία που είχε η «Jutarni List» με τον προπονητή της σχολής, ο τελευταίος επιβεβαίωσε την σύλληψη του Λούλιτς λέγοντας ότι «ξέρω ότι είναι παθιασμένος οπαδός της Ντιναμό» και πως « είμαστε όλοι έκπληκτοι στη σχολή όπου είναι πολύ αγαπητός στα παιδιά που προπονεί». Πρόσθεσε επίσης ότι έχει ακούσει ότι η οικογένειά του έχει προσλάβει δικηγόρο από την Κροατία για να τον εκπροσωπήσει.
Στο δημοσίευμα γίνεται παράλληλα λόγος για «ραντεβού» μεταξύ οπαδών της Ντιναμό και της ΑΕΚ, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Ακόμα η ιστοσελίδα αναφέρει επικαλούμενη ανεπίσημες πληροφορίες ότι «οι επικεφαλής των Bad Blue Boys κατάφεραν να φύγουν από την Ελλάδα με πλοίο πριν η ελληνική αστυνομία τον κόκκινο συναγερμό και ειδοποιήσει τα συνοριακά περάσματα». Πιστεύεται ότι ταξίδεψαν στην Ιταλία και στην συνέχεια επέστρεψαν στην Κροατία, όπου μπορούσαν να περάσουν χωρίς συνοριακούς ελέγχους.
Το κροατικό μέσο αναφέρει επίσης ότι η κροατική δικαιοσύνη δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα από τις ελληνικές αρχές να τους παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα μητρώα των Κροατών συλληφθέντων μέσω του συστήματος ECRIS (για τη διεθνή ανταλλαγή δεδομένων από το ποινικό μητρώο μελών της Ε.Ε.).

