Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.4°C
1 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.3°C15.6°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.3°C19.9°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.3°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.9°C
2 BF 67%
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια / Με πολλαπλές μαχαιριές δολοφόνησαν τον 29χρονο Κροάτες χούλιγκανς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια / Με πολλαπλές μαχαιριές δολοφόνησαν τον 29χρονο Κροάτες χούλιγκανς

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τη νέα τραγωδία με ένα νέο άνθρωπο, έναν 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, να πέφτει νεκρός μετά από πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε σύμφωνα με την αστυνομία από Κροάτες χούλιγκανς που αν και απαγορευόταν ήρθαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την ΑΕΚ.

ΑΕΚ ΝΕΚΡΟΣ ΟΠΑΔΟΣ
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική αστυνομία: «Βραδινές ώρες εξωτερικά του γηπέδου  “OPAP ARENA’” στην Νέα Φιλαδέλφεια μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών, τραυματισμένο άτομο από αιχμηρό αντικείμενο διεκομίσθη σε νοσοκομείο οπού υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση Δ.Α.Α.» 

Παράλληλα, μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι τραυματίστηκαν οκτώ άτομα – τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες - ανάμεσά τους και ένας 17χρονος.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την αστυνομία έχουν προσαχθεί 96 άτομα τα οποία ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Κροάτες χούλιγκανς έφτασαν με κομβόι ανενόχλητοι μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια αν και η UEFA είχε απαγορεύσει την παρουσία φιλάθλων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο παιγνίδι ακριβώς λόγω του κινδύνου σοβαρών επεισοδίων.

Τα άγρια επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8), όταν περίπου 150-180 χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκαναν επιδρομή, ένα 24ωρο πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Περίπου 150-180 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena» και προκαλούσαν όποιον ήταν εκεί. Η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες, άργησε να επέμβει και φαίνεται ότι πιάστηκε απροετοίμαστη.

Οι Κροάτες χούλιγκανς φαίνεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, μπήκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια όπου στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όταν έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια όπως επισημαίνουν αυτόπτες μάρτυρες, επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ που είχαν παρακολουθήσει την προπόνηση της ομάδας αλλά και σε απλούς πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί αυτοκίνητα αλλά και καταστήματα της περιοχής, ενώ οι Κροάτες χούλιγκανς έβαλαν φωτιές σε κάδους και ξερά κλαδιά που βρίσκονταν κοντά σε ανοιχτό πάρκινγκ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL