Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.9°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.2°C
2 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
13.0°C17.7°C
3 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.4°C
2 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C14.1°C
2 BF 94%
Φωτιά στη Ρόδο / Για τέταρτη μέρα καίγεται το νησί - Περιορίστηκαν οι αναζωπυρώσεις στον Προφήτη Ηλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στη Ρόδο / Για τέταρτη μέρα καίγεται το νησί - Περιορίστηκαν οι αναζωπυρώσεις στον Προφήτη Ηλία

Ρόδος αναζωπυρώσεις φωτιάς
ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/EUROKINISSI (φωτογραφία αρχέιου)

Λίγο βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα από την πυρκαγιά που κατέκαψε το καταπράσινο δάσος στο νησί της Ρόδου με την πυροσβεστική, τους εθελοντές πυροσβέστες και τους κατοίκους του νησιού να μην εφησυχάζουν σε καμία περίπτωση.

Τέσσερις ημέρες μαίνεται η πυρκαγιά, με συνεχείς αναζωπυρώσεις στο δάσος του Προφήτη Ηλία, αλλά και στο κύριο μέτωπο της φωτιάς (Απόλλωνα προς Λάερμα), στο οποίο η φωτιά συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της πέρασμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στον Προφήτη Ηλία έχουν περιοριστεί, ενώ συντονισμένες είναι και οι προσπάθειες στο αρχικό μέτωπο της φωτιάς από τ’ Απόλλωνα προς τα Λάερμα και τον Άγιο Ισίδωρο, όπου υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ανάγκη. Εστίες ξεπηδούν συνέχεια ακόμα και σε ήδη καμένες εκτάσεις, λόγω του ανέμου και των υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες αντιμετωπίζονται με επιτυχία. 

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντών ενισχύουν τις προσπάθειές τους αυτές τις ώρες και από εχθές χειριστές χωματουργικών και βαρέων οχημάτων διανοίγουν αντιπυρικές ζώνες όπου κρίνεται ότι μπορεί να φτάσει η φωτιά.

Πυροσβέστης Ρόδου
ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, γνωστοποίησε πως αύριο Σάββατο, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις θα ενισχυθούν με 13 πυροσβεστικά οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ αναμένεται και η άφιξη 15 πυροσβεστικών οχημάτων με 32 πυροσβέστες από τη Σλοβακία.
 

Αντιπροσωπευτική του τετραήμερου πύρινου εφιάλτη που θερίζει το μεγάλο δάσος του νησιού, είναι η φωτογραφία με τον εθελοντή δασοπυροσβέστη που, βρίσκοντας μια στιγμή για να ξεφύγει από την εξουθένωση των τελευταίων ημερών, ξάπλωσε μέσα στο δάσος πάνω στα ξερόχορτα.

Εθελοντής πυροσβέστης Ρόδος
FACEBOOK/Εθελοντικη Ομαδα Αντιμετωπισης Καταστροφων Σαλακου

Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι η κινητοποίηση και για τα πυρόπληκτα ζώα, με τον κυνηγετικό σύλλογο του νησιού να μαζεύει τροφές. Σημειώνεται πως στα δάση της Ρόδου ζούν πολλά ελάφια, τα Πλατώνια, που είναι μοναδικό είδος για το νησί, ενώ έχουν εμφανιστεί πολλά τραυματισμένα.

Ελάφια πλατώνια Ρόδου
FACEBOOK/Για τη φύση κοινσεπ / Common Nature
Πλατώνι Ρόδου
FACEBOOK/Για τη φύση κοινσεπ / Common Nature

Σύμφωνα με τους εθελοντές, τα άγρια ζώα θα επιχειρήσουν να κατέβουν προς τις κατοικημένες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL