Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.3°C19.6°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.6°C17.8°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.6°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C16.9°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
0 BF 82%
Φωτιά στο Λουτράκι / Μεγάλη κινητοποίηση για να μην φτάσουν οι φλόγες στα διυλιστήρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στο Λουτράκι / Μεγάλη κινητοποίηση για να μην φτάσουν οι φλόγες στα διυλιστήρια

ΦΩΤΙΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων από σήμερα και για έξι μήνες, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να γίνει διαχείρηση των εκτεταμένων προβλημάτων που προκάλεσε η επιθετική πυρκαγιά που ισοπεδώνει την περιοχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Πανόραμα Λουτρακίου. Φόβος για το αν θα περάσει η φωτιά την Εθνική οδό, οπότε θα κατευθυνθεί προς Καλαμάκι και Γλυκιά Ζωή. Εχουν καεί τουλάχιστον 10 σπίτια στο Πανόραμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Εδώ και μισή ώρα τουλάχιστον, πήγαν μηχανήματα έργου του στρατού με την βοήθεια της πυροσβεστικής για να κάνουν διαπλάτυνση της ήδη υπάρχουσας αντιπυρικής ζώνης μεταξύ Πανοράματος και του οικισμού Γλυκιάς Ζωής. Το Πανόραμα έχει εκκενωθεί. 

Υπό έλεγχο το μέτωπο κοντά στα διυλιστήρια, με τις φλόγες να φτάνουν περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά, ενώ το απόγευμα μήνυμα από το 112 έφθασε στους κατοίκους της Γλυκιάς Ζωής, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil.

Μέχρι στιγμής 30 σπίτια και 5 αποθήκες έχουν καεί στην περιοχή του Λουτρακίου δήλωσε στον 105,5 στο Κόκκινο, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης.

Ανακοίνωση για τους οδηγούς που κινούνται από την Δυτική Ελλάδα προς Κόρινθο και Αθήνα

Με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου ζητά από τους οδηγούς που κινούνται από την Δυτική Ελλάδα, προς Κόρινθο και Αθήνα, μετά τον κόμβο της Επιδαύρου, να μην μετακινούνται προς τις προαναφερόμενες περιοχές.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ρεύμα προς Πάτρα, καθώς και στην νέα, αλλά και την παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, με προορισμούς προς την Κόρινθο και την Αθήνα μετά τον κόμβο Επιδαύρου να μην μετακινούνται προς τα προαναφερόμενα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Λόγω της πυρκαγιάς η αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην νέα όσο και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ωστόσο, πριν λίγο η τροχαία ανακοίνωσε πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Φόβοι για τα διυλιστήρια

Με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης γνωστοποίησε πως η πυρκαγιά στο Λουτράκι πλησιάζει στα διυλιστήρια. Το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, προσθέτοντας ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στις περιοχές των Ισθμίων και του Πανοράματος, «το κακό συνεχίζεται και δεν θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση ύφεσης, αλλά αυτό που καταγράφεται είναι μία επαναλαμβανόμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση».

 

Χρειάστηκε να εκκενωθούν νωρίτερα οι οικισμοί Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα, ενώ σταμάτησαν τα δρομολόγια του προαστιακού προς Κιάτο, καθώς η πυρκαγιά έχει φτάσει στις σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος του σταθμού της Κορίνθου και καίει θαμνώδη έκταση. 

Η φωτιά ξέσπασε χθες στην Καλλιθέα στο Λουτράκι και αναζωπυρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, αφού τα μελτέμια που φυσούν δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

 

πυρκαγια-λουτρακι
EUROKINISSI

 

Φωτιά στον προαστιακό Κορίνθου
EΡΤ

Η Hellenic Train ανακοίνωσε πως τα δρομολόγια στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο – Άνω Λιόσια θα γίνονται με λεωφορεία.

 

Οι επίγειες δυνάμεις ρίχτηκαν στην αποτροπή της πυρκαγιάς από το να φτάσει στην χωματερή του Λουτρακίου. Το μέγεθος της καταστροφής στο δάσος του Πευκιά είναι μεγάλο, ενώ το μέτωπο που ξεκίνησε χθες από την περιοχή της Καλλιθέας εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων.

Η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου δεν έχει ελεγχθεί ακόμη, ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης. 

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL