Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C25.2°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C25.6°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C28.7°C
1 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
1 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.1°C
3 BF 57%
Τέμπη - Πόρισμα πραγματογνωμόνων οικογενειών / Με ETCS και σύστημα τηλεδιοίκησης θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη - Πόρισμα πραγματογνωμόνων οικογενειών / Με ETCS και σύστημα τηλεδιοίκησης θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση

ΤΕΜΠΗ
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία τα οποία φέρνει στο φως το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των Οικογενειών, που διερευνούν τα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.  

Το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών, για τα θύματα στα Τέμπη, αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο συγκεκριμένο πόρισμα σημειώνεται ότι το γενικό χημείο του κράτους πήρε δείγματα μετά από ένα μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που έγινε το ατύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά- στοιχεία των αμαξοστοιχιών.

Πρόκειται για μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί το δυστύχημα, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για εξασφάλιση επικοινωνίας στο σύνολο των διαδρομών. Στο πόρισμα, σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό αναφέρεται πως απουσίαζαν κανονισμοί πυρασφάλειας, και υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα.

«Φως» στις συνθήκες που σημειώθηκε η τραγωδία αναμένεται να δώσουν οι μάρτυρες που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί.

Μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί δύο πορίσματα των κρατικών αρχών στον εφέτη ανακριτή που ερευνά την σιδηροδρομική τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL