Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.5°C
4 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C12.8°C
1 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.0°C
6 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.2°C24.8°C
7 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 100%
Συκοφαντία διαρκείας και μια οφειλόμενη απάντηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συκοφαντία διαρκείας και μια οφειλόμενη απάντηση

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου η ΑΥΓΗ έλαβε από την συντάκτρια αυτοδιοίκησης κείμενο «ρεπορτάζ» από την εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει μια ημέρα νωρίτερα στο Ζάππειο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης με τίτλο «Πυρά Ιωακειμίδη κατά Πατούλη και Δούρου για τα μάτια της Περιφέρειας Αττικής». Στο κείμενο μάλιστα αναφερόταν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Χωρίς να δεσμεύεται για τα έργα που θα υλοποιήσει, ο Γ. Ιωακειμίδης, έστρεψε τα πυρά του και στην πρώην Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, η οποία ήταν μια από τους υποστηρικτές του. Της καταλόγισε στασιμότητα στα έργα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. "Ένα εμβληματικό έργο είχε να υλοποιήσει η κ. Δούρου επί της θητείας της και δεν υλοποίησε ούτε αυτό", είπε εμφατικά ο Γ. Ιωακειμίδης».

Διαπιστώσαμε ωστόσο ότι στο συγκεκριμένο κείμενο δεν ανταποκρίνεται ούτε ο τίτλος ούτε όμως τα όσα αποδίδονται στον Γ. Ιωακειμίδη και μάλιστα εντός εισαγωγικών. Όπως μπορεί ο καθένας να ακούσει στο βίντεο που επισυνάπτεται η σχετική αναφορά ήταν η εξής: «Ένα μεγάλο έργο στο παραλιακό μέτωπο, αυτό που ξεκίνησε επί διοίκησης Δουρου,  που υποτίθεται ότι πολύ σύντομα μπροστά στο Μοσχάτο θα είχαμε ένα πάρκο που θα έδινε μια τεράστια ανάσα σε όλους εμάς που είμαστε μέσα, τέσσερα χρόνια μετά δεν έγινε τίποτα (...)”, καταγγέλλοντας ότι οι μελέτες δεν έχουν εγκριθεί. Και προσθέτει: “Ένα έργο είχε η περιφέρεια μεγάλο, δεν είχε δεύτερο, πέρασαν τέσσερα χρόνια για να ανακαλύψουμε ότι ούτε αυτό δεν προχώρησε. Υπάρχει παταγώδης αποτυχία, διαχειριστική ανεπάρκεια, μικροπολιτική νοοτροπία,  απουσία οράματος και σχεδίου της απερχόμενης ομάδας του κυρίου Πατούλη (...)».

Ως εκ τούτου, ο συκοφαντικός τίτλος του κειμένου άλλαξε και αφαιρέθηκαν τα αποσπάσματα της καταφανούς διαστρέβλωσης που πέραν της συκοφαντίας, συνιστά και κραυγαλέα αντιδεοντολογική πράξη που γεννά ερωτήματα όταν προέρχεται από μια τόσο έμπειρη όπως η ίδια θέλει να δηλώνει, συντάκτρια αυτοδιοίκησης. Η ΑΥΓΗ δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια κανενός είδους. Στο διαστρεβλωμένο «ρεπορτάζ», στην καταπάτηση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας ήρθαν να προστεθούν σειρά αντισυναδελφικών και βαθιά αντιεπαγγελματικών αναρτήσεων και σχολίων στο Facebook. Την στιγμή μάλιστα που από τη συντάκτρια αυτό που ζητήθηκε ήταν απλώς  να προσέλθει στα γραφεία της εφημερίδας για να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Η ανοχή έχει όρια και στην προκειμένη, αυτά ξηλώθηκαν  κατ’επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Η στοχοποίηση συναδέλφων στα social media, η κατασυκοφάντηση της εφημερίδας και των ανθρώπων της, η αντιεπαγγελματική στάση και η συνειδητά αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν μπορούν και δεν θα γίνονται ανεκτές. Φυσικά, τα περί πολιτικής δίωξης ή λογοκρισίας εντάσσονται στην σφαίρα του φαντασιακού και της θεωρίας συνωμοσίας.

«Α»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL