Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.8°C26.9°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C24.3°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
27 °C
23.8°C28.7°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.8°C26.6°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
2 BF 53%
Βύρωνας - Υμηττός / Οριστικά δημόσια και δασικά τα Θέατρα Βράχων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βύρωνας - Υμηττός / Οριστικά δημόσια και δασικά τα Θέατρα Βράχων

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ
Google Maps

Η ανακοίνωση για την οριστική δρομολόγηση της απόδοσης των δύο Θεάτρων Βράχων σε Βύρωνα και Υμηττό στους οικείους Δήμους έγινε δεκτή με πρόδηλη ικανοποίηση από τις δημοτικές Αρχές.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης αναφέρεται στο ότι «ο λόφος Κοπανά και τα Θέατρα Βράχων είναι οριστικά δημόσια και δασικά».

«Από το ξεκίνημα του αγώνα μας το διακύβευμα ήταν αν θα είμαστε ενωμένοι ή διαιρεμένοι. Εμείς επιλέξαμε το δρόμο της συνένωσης και της συνεννόησης και σήμερα είναι μια ημέρα χαράς όχι μόνο για το Βύρωνα και τον Υμηττό, αλλά και για ολόκληρη την Αττική.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που κάναμε με τον δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού, κ. Τ. Μπινίσκο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης είναι τιμή στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, του Μίνωα Βολανάκη, και των αγαπημένων μας Δημήτρη Νικολαΐδη και Ανδρέα Λεντάκη, που οραματίστηκαν και στήριξαν το δημόσιο χαρακτήρα ολόκληρου του Λόφου Κοπανά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και να επαναλάβω ότι για το καλό της πόλης μας, θα κινούμαστε πάντα στο πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας», καταλήγει ο κ. Κατωπόδης.

Προηγήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και π. Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, όπου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «δόθηκε οριστική λύση στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων, στις οποίες βρίσκονται τα θέατρα "Άννα Συνοδινού" και "Μελίνα Μερκούρη"».

Αποφασίστηκε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση απόκτηση των 104 στρεμμάτων, με τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και μέσα από τις διαδικασίες, που προβλέπονται στους οικείους Νόμους και Διατάγματα. Μετά θα ακολουθήσει η, άνευ ανταλλάγματος, παραχώρησή τους στους δύο Δήμους. Ετσι, εξασφαλίζεται οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και δίνεται οριστικό τέλος σε δικαστικές και άλλες περιπέτειες δεκαετιών.

Η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα, μετά την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με αυτήν, το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού κατά της απόφασης του Εφετείου και ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο να περάσει σε ιδιώτη η έκταση 104 στρεμμάτων στο λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά θέατρα Βράχων και άλλες εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL