Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.2°C22.0°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.5°C18.6°C
2 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C22.1°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.5°C20.2°C
2 BF 66%
Λιβαδειά / Παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλουν σειρά αυθαιρεσιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λιβαδειά / Παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλουν σειρά αυθαιρεσιών

Η είσοδος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς
Facebook/Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς - ΕΠΑΝ

Σε παρωδία κατέληξαν εκλογές σωματείων στην Λιβαδειά όπως καταγγέλλουν οι παρατάξεις του ΕΚΛ, ΕΚΕ και ΕΠΑΝ, που ρίχνουν βολές στο ΚΚΕ τονίζοντας ότι «ο κόσμος της εργασίας περιμένει απαντήσεις.

Μεταξύ άλλων ζητούν να μάθουν κατά πόσο ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου έκανε χρήση του νόμου της ΝΔ που μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με το 70% της σύνταξης και ταυτόχρονα να εργάζεται.

Παράλληλα καταγγέλλουν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στο τελευταίο ΔΣ αρνήθηκε να δώσει για έλεγχο τα έγγραφα αρχαιρεσιών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς στη μειοψηφία του ΔΣ -κατά την διαδικασία νομιμοποίησης του σωματείου από το Εργατικό Κέντρο - λέγοντας πως τα έχει ελέγξει αυτός και είναι εντάξει.

«Αυτή η πράξη είναι παράνομη και καταχρηστική και θυμίζει άλλες εποχές» τονίζουν μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η πιο «μαύρη σελίδα» στις εκλογές των σωματείων στην Λιβαδειά «γράφτηκε τις προηγούμενες μέρες με τις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς που είναι ελεγχόμενο από το ΚΚΕ».

Στην καταγγελία επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα «σωματείο που έκανε έξι μήνες νωρίτερα εκλογές για να αλλάξει τις ισορροπίες στο Εργατικό Κέντρο (για τον λόγο αυτό έγιναν παράνομα και οι τρεις αναβολές τις γενικής συνέλευσης στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς)».

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή διακοπτόμενα και κατέληξαν σε ένα «σήριαλ» καθώς επειδή δεν έβγαιναν «τα κουκιά» πήραν αρχικά παράταση για την Τετάρτη και την Πέμπτη την επόμενη εβδομάδα και αφού πάλι δεν έβγαιναν τα «κουκιά» πήραν εκ νέου παράταση για Σάββατο.

«Εκτός από τις εκλογές “σε τέσσερις άτοκες δόσεις” είχαμε και τις εγγραφές νέων μελών “πάνω από την κάλπη” ενώ το καταστατικό είναι σαφές πως θα έπρεπε να ψηφίσουν μόνο όσοι έχουν εγγραφεί έξι μήνες πριν την έναρξη των αρχαιρεσιών» τονίζουν ακόμα οι παρατάξεις του ΕΚΛ.

Τέλος επισημαίνουν ότι το κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν «παρότι στο σωματείο βάσει καταστατικού μπορούν να ψηφίζουν μόνο όσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι εργάζονται στην πόλη της Λειβαδιάς, ψήφισαν εργαζόμενοι της ΕΑΒ, του Αλουμινίου, των ανεμογεννητριών στο Δίστομο, εργαζόμενοι από την Καλαμάτα που εργάζονται στην Αθήνα κ.λπ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL