Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.1°C
4 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.3°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.0°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.0°C
3 BF 91%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.9°C
0 BF 100%
Hellenic Train / Το τρένο δεν έφτασε ποτέ Θεσσαλονίκη - Άφησαν χωρίς νερό τους επιβάτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Hellenic Train / Το τρένο δεν έφτασε ποτέ Θεσσαλονίκη - Άφησαν χωρίς νερό τους επιβάτες

Επιβάτες σε τρένο
twitter/Chris_Avramidis

Δίχως τέλος είναι η ταλαιπωρία των επιβατών στους ελληνικούς σιδηρόδρομους καθώς τα σημαντικά προβλήματα στα τρένα παραμένουν, όπως καταγγέλλουν άλλωστε και οι εργαζόμενοι με κάθε ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταίο περιστατικό αποτελεί το σημερινό, όταν το τρένο που ξεκίνησε από την Αθήνα δεν έφτασε ποτέ Θεσσαλονίκη, λόγω βλάβης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΣΕ, έχει μπλοκάρει το κεντρικό κλειδί στον TX1, έναν κόμβο που βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη, κοντά στη Σίνδο, στον οποίο υπάρχουν πολλές γραμμές και από τον οποίο δίνεται κατεύθυνση στα τρένα ώστε να μπουν στο σταθμό.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει και ο δημοσιογράφος, Χρήστος Αβραμίδης οι εξοργισμένοι από την πολύωρη ταλαιπωρία επιβάτες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν στην Σίνδο και να περιμένουν να τους παραλάβουν λεωφορεία.

«Απίστευτο. Μετά από μια ώρα καθυστέρηση. Το τρένο πάει προς τα πίσω και αφήνει τους επιβάτες στη Σίνδο αντί για τη Θεσσαλονίκη» σημειώνει χαρακτηριστικά με σειρά από αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Τόση ώρα καθυστέρηση και δεν κάλεσαν καν λεωφορεία να μας πάρουν. Μες στη ζέστη και δε μας δώσανε καν ένα νερό. Η τραγωδία των ελληνικών σιδηροδρόμων συνεχίζεται» τονίζει ο Χρ. Αβραμίδης χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεκάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να φτάσουν Θεσσαλονίκη περιμένουν μάταια στη Σίνδο λεωφορεία για να τους πάνε στον προορισμό τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, της αποβίβασης στη Σίνδο είχε προηγηθεί πολύωρη αναμονή για τους επιβάτες μέσα στο τρένο ελπίζοντας ότι θα επιδιορθωθεί η βλάβη. «Περιμένουμε το συνεργείο να πάει να φτιάξει τα κλειδιά διότι σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει κλειδούχος» σημείωνε ο Χρ. Αβραμίδης προσθέτοντας ότι τα ηχεία του τρένου είναι χαλασμένα με αποτέλεσμα να μην γίνονται κατανοητές οι ανακοινώσεις, «με αποτέλεσμα κάτι δεκάδες τουρίστες να αναρωτιούνται τι έχει συμβεί».

Μαρτυρίες επιβατών αναφέρουν ότι δεν υπήρχε ενημέρωση, ότι ήταν επί μία ώρα ήταν κλεισμένοι στο τρένο ενώ καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε κάποια διευκόλυνση από την εταιρία, υπάλληλοι της οποίας είπαν προς τους ίδιους όταν τους αποβίβασαν στη Σίνδο «όποιος έχει τρόπο, να σηκωθεί να φύγει».

«Δεν υπάρχει ενημέρωση. Μας είπαν αόριστα ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στις γραμμές καθυστέρησαν τουλάχιστον 40 λεπτά και μετά μας πετάξαν εδώ χωρίς καμία πρόνοια τι θα γίνει όλος αυτός ο κόσμος», αναφέρει επιβάτης του τρένου η οποία τονίζει ότι αν μη τι άλλο έπρεπε να έχουν φτάσει ήδη τα λεωφορεία.

«Εδώ και μιάμιση ώρα θα έπρεπε να είμαστε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκη» δήλωνε λίγο μετά τις 16:00 επιβάτης ο οποίος έκανε λόγο για πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Παράλληλα περιγράφοντας το αλλαλούμ αναφέρθηκε στις δικαιολογίες της Hellenic Train σχετικά με το τι έχει συμβεί.

 Τελικά, λίγο πριν τις 17:00 έφτασαν τα πρώτα λεωφορεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL