Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.9°C24.3°C
4 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.6°C24.8°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C28.7°C
4 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.2°C
4 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
4 BF 31%
Ναυάγιο στην Πύλο / Δεν υπάρχει βίντεο καταγραφής της βύθισης λέει το Λιμενικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυάγιο στην Πύλο / Δεν υπάρχει βίντεο καταγραφής της βύθισης λέει το Λιμενικό

ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΥΛΟΣ
photo/ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Δεν έχει καταγραφεί από κάμερα του Λιμενικού η βύθιση του πλοίου, το οποίο ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου παρασύροντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αλεξίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica Tv, δήλωσε ότι «η ενημέρωση που έχω είναι ότι δεν έχει γίνει καμία καταγραφή του περιστατικού της βύθισης του πλοίου».

Ωστόσο αυτό που προκαλεί τα εύλογα ερωτήματα είναι γιατί το Λιμενικό δεν κατέγραψε τη βύθιση, όταν λίγο νωρίτερα είχε βγάλει τρεις φωτογραφίες από το μοιραίο σκάφος, πριν βυθιστεί, φωτογραφίες που δημοσιοποίησε.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού σημείωσε ότι δεν υπάρχει εντολή για καταγραφή των περιστατικών όπου επεμβαίνει το Λιμενικό.

Τέλος, ο κ. Αλεξίου απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση σημείωσε ότι «κάμερα χρησιμοποιείται επιχειρησιακά, διότι μιλάμε για μια κάμερα νύχτας που σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις καλύτερα, και από εκεί και πέρα η χρήση που έχουν τα τηλεπικοινωνιακά αυτά μέσα είναι προς υποβοήθηση του επιχειρησιακού έργου».

Υπενθυμίζεται ότι την άμεση δημοσιοποίηση όλου του οπτικού υλικού που έχει καταγραφεί από το Λιμενικό Σώμα και την Frontex σε σχέση με την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου ζήτησε ο δικηγόρος Κώστας Ντάλτας, καθώς όπως περιέγραψε οι Αρχές που εντοπίζουν τέτοια περιστατικά μεθοδικά καταγράφουν οπτικό υλικό, τόσο με απλές κάμερες όσο και με θερμικές κάμερες για βίντεο στο σκοτάδι, με το υλικό αυτό να περιλαμβάνεται στη συνέχεια στις σχετικές δικογραφίες.

«Τα πλωτά σκάφη της Frontex και του Λιμενικού και τα εναέρια μέσα έχουν κάμερες ... σε υποθέσεις έχουμε πάρει βιντεοληπτικό υλικό οκτώ συνεχόμενων ωρών, από αεροπλάνο της Frontex ... σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό. Και αν δεν υπάρχει, θα έπρεπε να δοθεί μία εξήγηση γιατί δεν υπάρχει», είπε ο κ. Ντάλτας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα βίντεο υπάρχουν, όπως αποδεικνύουν τα screenshot από δύο τουλάχιστον καταγραφές, μία εναέρια με το φως της ημέρας και μία από παραπλέον σκάφος λίγο πριν την βύθιση.

Σε κάθε περίπτωση τα κρίσιμα βίντεο υπάρχουν, όπως εξήγησε ο κ. Ντάλτας. «Οι φωτογραφίες που βλέπετε δεν είναι από φωτογράφους. Υπάρχουν ενσωματωμένες κάμερες ... Στο γραφείο μου σε δικογραφία έχω ολόκληρο cd με 8 ώρες βίντεο από αεροσκάφος της Frontex και εναέριο μέσο της Ελληνικής Ακτοφυλακής ... υπάρχουν πάρα πολλά, τα βλέπετε στις ειδήσεις ... και είναι εικόνα που μεταδίδεται ζωντανά», όπως διευκρίνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL