Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Σεισμός στην Αταλάντη / Κατολίσθηση σε βουνό λόγω της ισχυρής δόνησης - Αναστάτωση στους κατοίκους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός στην Αταλάντη / Κατολίσθηση σε βουνό λόγω της ισχυρής δόνησης - Αναστάτωση στους κατοίκους

Κατολίσθηση Αταλάντη
SCREENSHOT

Ευτυχώς δεν εκδηλώθηκαν καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό των 4,8 ρίχτερ που έπληξε την Αταλάντη και έγινε αισθητός και στην Αττική. Ωστόσο, άφησε το «στίγμα» του, αφού κατά την διάρκειά του σημειώθηκε κατολίσθηση.

Όπως είπε ο πρόεδρος του τοπικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Αγρότη Τραγάνας, Παντελής Καμος στο lamianow.gr που είχε πάει στο γήπεδο για εργασίες και εκεί τον «βρήκε» ο σεισμός, έφυγαν κομμάτια βράχου από την πλαγιά του βουνού.

Ταυτόχρονα, το χτύπημα του Εγκέλαδου μεταξύ Εξάρχου και Αταλάντης που επηρέασε ολόκληρη την Λοκρίδα και κατ’ επέκταση την Φθιώτιδα και τους γύρω νομούς, φαίνεται να αναστάτωσε τους κατοίκους.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο ίδιο τοπικό μέσο, πολίτες από την Αταλάντη έσπευσαν να κατέβουν στην παραλία αμέσως μετά, υπό τον φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού.

«Κοιμόμουν και πετάχτηκα από ένα δυνατό κρότο, άκουσα ένα μπαμ», λέει πολίτης. «Ακούστηκε ένα βουητό 4-5 δευτερόλεπτα και μετά ήταν το ξαφνικό αυτό που ζήσαμε», περιγράφει.

«Φωνές από τους γείτονες οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους και μιλούσαν για τον σεισμό», συνέχισε ο ίδιος, ενώ σημειώνει πως «δεν έχω ακούσει για ζημιές».

Όπως εξηγεί, «απλά ο κόσμος πανικοβλήθηκε και βγήκε στο δρόμο. Γι’ αυτό ήρθαμε στην παραλία στην Σκάλα Αταλάντης, γιατί φοβηθήκαμε για το ρήμα της Αταλάντης».

Στα παραπάνω συνομολογεί και η σύζυγος του κατοίκου της περιοχής, η οποία επιβεβαιώνει ότι «εκείνη την στιγμή υπήρξε πανικός. Έτρεξα να πάρω το παιδί για να βγούμε έξω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL