Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Πανελλαδικές εξετάσεις / Προκαταρκτική για την περίεργη υπόθεση phising σε υποψήφιο ΕΠΑΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές εξετάσεις / Προκαταρκτική για την περίεργη υπόθεση phising σε υποψήφιο ΕΠΑΛ

πανελλαδικες 2023
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, για απόπειρα phising σε υποψήφιο για τα ΕΠΑΛ. Η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, υποψήφιος δέχθηκε τηλεφώνημα από Ρώμη, στο οποίο αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο και τον καλούσε να ενεργοποιήσει σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάβει, ώστε να ενημερωθεί για το νέο κέντρο στο οποίο δήθεν θα δώσει εξετάσεις. 

Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και μίλησε με τον  προϊστάμενο, Σωκράτη Σαβελίδη. Το θέμα προκάλεσε συναγερμό, καθώς συνέβη μετά το μπάχαλο με την Τράπεζα Θεμάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις των Λυκείων.

Ο Σωκ. Σαβελίδης, αφού δημοσιοποίησε την περίεργη υπόθεση, ενημέρωσε επίσημα την Αστυνομική Διεύθυνση. Όμως, όπως αναφέρει το ertnews, δεν κατατέθηκε μήνυση από καμία πλευρά.

Τόσο ο διευθυντής της Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και η οικογένεια του υποψηφίου θα κληθούν ως μάρτυρες να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που αφορά παράνομη απόπειρα προμήθειας προς χρήση κωδικών πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα. 

Όπως εκτιμάται, εάν ο μαθητής έδινε όλα τα στοιχεία που του ζητούσε η πλατφόρμα, τότε οι απατεώνες θα είχαν πρόσβαση στο σύστημα των πανελλαδικών και σε όλα τα δεδομένα των υπολογιστών της οικογένειας.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL