Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Πανελλαδικές εξετάσεις / Περίεργη υπόθεση – Υποψήφιος έλαβε τηλεφώνημα από Ρώμη για αλλαγή εξεταστικού κέντρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές εξετάσεις / Περίεργη υπόθεση – Υποψήφιος έλαβε τηλεφώνημα από Ρώμη για αλλαγή εξεταστικού κέντρου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΠΑΛ
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Μια περίεργη υπόθεση ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν αύριο για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή στα Γενικά Λύκεια, ήρθε στο φως στο Βόλο. Υποψήφιος δέχθηκε τηλεφώνημα από Ρώμη, στο οποίο αυτόματος τηλεφωνητής ενημέρωνε ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο και τον καλούσε να ενεργοποιήσει σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάβει, ώστε να ενημερωθεί για το νέο κέντρο στο οποίο δήθεν θα δώσει εξετάσεις. 

Σύμφωνα με το gegonota.news, η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και μίλησε με τον  προϊστάμενο, Σωκράτη Σαβελίδη. Το θέμα προκάλεσε συναγερμό, μετά και το μπάχαλο τις τελευταίες δύο ημέρες με την Τράπεζα Θεμάτων.

Ο προϊστάμενος της Β’θμιας κάλεσε όλους τους διευθυντές και τους ζήτησε να ενημερώσουν τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και πως μπορεί να πέσουν θύματα απάτης. «Κανένα εξεταστικό κέντρο δεν άλλαξε. Το μέσο ενημέρωσής τους είναι η πλατφόρμα myschool η οποία αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα ασφάλειας γιατί δεν λειτουργεί» σημείωσε. «Οι μαθητές που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα και mail θα πρέπει να ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων για να καλούμε την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» πρόσθεσε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL