Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Πεδίον του Άρεως / Αυθαίρετες και κατεδαφιστέες κατασκευές στην καρδιά του πάρκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πεδίον του Άρεως / Αυθαίρετες και κατεδαφιστέες κατασκευές στην καρδιά του πάρκου

133456817b.png

Αυθαίρετες κατασκευές στην καρδιά του Πεδίου Άρεως εντόπισε η Διεύθυνση Δασών Αθηνών, στις αρχές Φεβρουαρίου, στον περιβάλλοντα χώρο του Θεάτρου Άλσος (πρώην Οικονομίδη) και παρότι κάλεσε τον επιχειρηματία στον οποίο έχει εκμισθωθεί το κτήριο από την Περιφέρεια Αττικής να συμμορφωθεί, εκείνος ουδέν έπραξε.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που φέρει ημερομηνία 3.2.2023, κατασκευάστηκαν-εγκαταστάθηκαν εντός δημόσιου αναδασωτέου δάσους (πάρκου) «τραπεζοκαθίσματα πάνω σε γκρό μπετόν με αντιολισθητική επίστρωση επενδεδυμένο με ξύλινο deck διαστάσεων μήκους 35 μ. και πλάτους 4 μ., εμβαδού 144 τ.μ., επί του οποίου τοποθετήθηκαν μεταλλικοί δοκοί ύψους περίπου 3,5 μ. με στόχο τη δημιουργία κλειστού ημιυπαίθριου χώρου, χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής Αρχής, Διεύθυνσης Δασών Αθηνών». Μετά τη διαπίστωση των αυθαιρεσιών, στις 10 Φεβρουαρίου, κατά τον νόμο η υπηρεσία απέστειλε πρόσκληση για κατεδάφιση-απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών, χωρίς αποτέλεσμα. Εντέλει στις 25 Μαΐου, την Πέμπτη μετά τις εκλογές, ο Κ. Αραβώσης, γενικός γραμματέας Δασών του ΥΠΕΝ, αναγκάζεται να εκδώσει απόφαση «κατεδάφισης-απομάκρυνσης αυθαίρετων κατασκευών σε δημόσιο αναδασωτέο δάσος» (ΑΔΑ: 99954653Π8-Λ27), η οποία απευθύνεται στην Περιφέρεια Αττικής και στον εκμισθωτή των εγκαταστάσεων του Άλσους, «επειδή μέχρι σήμερα αυτές δεν κατεδαφίστηκαν παρά τη νόμιμη προς τούτο κλήτευσή σας».

Με την παραπάνω απόφαση δίνεται εντολή για την εκτέλεση των κατεδαφίσεων στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, «ύστερα από υπόδειξη των ανωτέρω αναφερόμενων αυθαιρέτων κατασκευών από τη Δ/νση Δασών Αθηνών» και μετά τη σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου. Κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα Δασών επιτρέπεται κατάθεση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, εντός εξήντα (60) ημερών από την έκδοσή της. Όπως επεξηγεί η απόφαση, με αποδέκτη τον αυθαιρετούντα επιχειρηματία, σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία, «σε περίπτωση παράδοσης των ανωτέρω αυθαιρέτων κατασκευών στο Δημόσιο προς κατεδάφιση με τη σύνταξη από τον δ/ντή Δασών Αθηνών πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής, απαλλάσσεσθε της υποχρέωσης καταβολής ειδικής αποζημίωσης, το ύψος της οποίας είναι ένα (1,00) ευρώ ανά τ.μ. κτίσματος και ανά ημέρα διατήρησης αυτού και επιβάλλεται ανά έτος με πρωτόκολλα του αρμόδιου δ/ντή Δασών από της κλητεύσεως και μέχρι την κατεδάφιση ή την ως άνω αναφερόμενη οικειοθελή παράδοση, αμέσως μετά της κοινοποιήσεως σε αυτόν της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών». Ίδωμεν...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL