Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Πέραμα / Νέα απεργία σήμερα στη Ζώνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέραμα / Νέα απεργία σήμερα στη Ζώνη

133451615a.jpg

Με νέα 24ωρη απεργία και παμπειραϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή σήμερα το απόγευμα στις 7 απαντούν οι εργαζόμενοι στη ζώνη του Περάματος, απαιτώντας την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και την εντατικοποίηση των ελέγχων. Οι εργαζόμενοι και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας τονίζουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η ζώνη του Περάματος σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών».

Μία ημέρα μετά το εργατικό δυστύχημα στη ζώνη οι εργαζόμενοι και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ζητούν την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και την άμεση στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας και του Πυροσβεστικού Σταθμού. Επίσης, ζητούν την άμεση κήρυξη της τοπικής ΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών ως υποχρεωτικής για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από το υπουργείο Εργασίας και την εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας.

Χθες, ημέρα απεργίας στη ζώνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εργαζομένων με τον διοικητή της ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας Γ. Τζιλιβάκη. Ο διοικητής υποσχέθηκε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας είναι βασικός αρωγός και θεματοφύλακας της τήρησης των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία και θα ενισχύσει με διπλή καθημερινή παρουσία τον ελεγκτικό μηχανισμό στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες (ΝΕΖ). Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα τη λειτουργία των Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Κλιάρης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη, ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας Γιώργος Τζιλιβάκης, υπηρεσιακοί εκπρόσωποι και των δύο υπουργείων, όπως και εκπρόσωποι των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες Πειραιά-Δραπετσώνας-Κερατσινίου και Περάματος-Σαλαμίνας. Αποφασίστηκε να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις ΝΕΖ ενόψει της θερινής περιόδου, και συγκεκριμένα, για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, η αύξηση των ελάχιστων ωρών υποχρεωτικής απασχόλησης τεχνικού ασφαλείας κατά την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε πλοία για το επόμενο διάστημα των τριών μηνών, κατά το οποίο παρατηρείται και ένταση του θερμικού φορτίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL