Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.4°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C20.5°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C20.5°C
3 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.9°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C15.1°C
0 BF 72%
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη / Αυξημένοι έλεγχοι κατόπιν εορτής υπό τη σκιά του θάνατου του 47χρονου εργάτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη / Αυξημένοι έλεγχοι κατόπιν εορτής υπό τη σκιά του θάνατου του 47χρονου εργάτη

περαμα-ναυπηγοεπισκευαστικη-ζωνη
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μετά το τραγικό θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμα δύο εργατών και με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων στις ΝΕΖ, του υπηρεσιακού υπουργού και του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του διοικητή και στελεχών της Επιθεώρησης Εργασίας, της γενικής γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων και στελεχών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του αρχηγού και στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Επί τάπητος τέθηκε η λειτουργία των επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες. 

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο διοικητής της Επιθεώρησης Εργασίας  Γιώργος Τζιλιβάκης, ο οποίος είπε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η Επιθεώρηση Εργασίας είναι βασικός αρωγός και θεματοφύλακας τήρησης των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία και θα ενισχύσει, με διπλή καθημερινή παρουσία, τον ελεγκτικό μηχανισμό στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες.

Νέα απεργία και συλλαλητήριο αύριο

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του με νέα 24ωρη απεργία αύριο καταγγέλλοντας το «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», όπως το χαρακτηρίζουν, λόγω των μειωμένων ελέγχων ασφάλειας. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο την Τετάρτη (31/5) και το Συνδικάτο Μετάλλου – Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Αττικής προκήρυξε για την ίδια μέρα νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα του Μητσοτάκη στις χειρότερες χώρες της ΕΕ στα εργατικά ατυχήματα

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη, χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας και εργασιακές σχέσεις είναι στις χειρότερες χώρες της ΕΕ στα εργατικά ατυχήματα» τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Τα αίτια της δραματικής αύξησης των εργατικών ατυχημάτων στην χώρα μας «οφείλονται στην αντεργατική πολιτική και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στην κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, σε μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και στην απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας» υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τη θλίψη του για τον χαμό του εργαζόμενου και την συμπαράστασή του στην οικογένεια εκείνου και των τραυματιών. 

«Ζητάμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της νέας αυτής τραγωδίας και απόδοση ευθυνών» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL