Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Εποχικοί εργαζόμενοι / Σύγχρονη δουλεία στον τουρισμό και τον επισιτισμό με παράνομες ρήτρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εποχικοί εργαζόμενοι / Σύγχρονη δουλεία στον τουρισμό και τον επισιτισμό με παράνομες ρήτρες

ΜΠΙΤΣ ΜΠΑΡ beach bar
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Το πραγματικό πρόσωπο της «ανάπτυξης» Μητσοτάκη αποκαλύπτεται από όσα καταγγέλλονται στον τουρισμό και τον επισιτισμό από εποχικούς εργαζόμενους που βρίσκονται αντιμέτωποι με παράνομες ρήτρες που οι εργοδότες επιβάλλουν με υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Οι ρήτρες αυτές κινούνται αντίθετα στις κεντρικές αρχές της ΕΕ για την κινητικότητα των εργαζόμενων, λειτουργώντας ως «αλυσίδες» που επιβάλλουν στον εργαζόμενο να ανεχτεί τις αμοιβές και συνθήκες εργασίας που επιβάλλει ο εργοδότης.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε μιλώντας στον Ant1 ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, έχει γίνει διαδεδομένο φαινόμενο να χρησιμοποιούνται ατομικές συμβάσεις προκειμένου να «αιχμαλωτίζονται» εποχικοί εργαζόμενοι σε απασχόληση χαμηλών αμοιβών και κακών συνθηκών εργασίας ή/και διαβίωσης, με εργαλείο ατομικές συμβάσεις. Σε αυτές, χρησιμοποιούνται ρήτρες, απορρήτου ή εμπιστευτικότητας, αλλά και εικονικών «διδάκτρων» προκειμένου να απειλούνται με χιλιάδες ευρώ κόστος όσοι κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει να συνεχίσουν να εργάζονται υπό τις μισθολογικές και εργασιακές συνθήκες που παρέχει ο εργοδότης.

«Δεν το κάνουν μόνο στα ξενοδοχεία, το κάνουν και στα εστιατόρια. Εμφανίζουν τη ρήτρα ως "εκπαίδευση", του μάγειρα, της καμαριέρας, του σερβιτόρου. Και δήθεν, τα "δίδακτρα" κόστισαν 5.000 ευρώ. Και αν φύγει κάποιος νωρίτερα θα πρέπει να τα επιστρέψει». Αν μάλιστα ο εργαζόμενος κρίνει ότι αμείβεται χαμηλά και πάει σε ανταγωνιστή εργοδότη γιατί του προσφέρει καλύτερες αποδοχές και συνθήκες, τότε μπορεί να του ζητηθεί να πληρώσει ως 10.000 ευρώ, σύμφωνα με άλλη ρήτρα, προσέθεσε. «Είναι ρήτρες που αποθαρρύνουν την κινητικότητα των εργαζόμενων, είναι παράνομες και άκυρες». 

Όπως σημείωνε προ ημερών σε σχετική ανάρτηση ο κ. Καρούζος, «ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να προειδοποιεί τον εργοδότη όταν παραιτείται, σε εύλογο χρονικό διάστημα που από τη νομοθεσία προβλέπεται να είναι ο μισός χρόνος από τους μήνες που δικαιούται κάποιος ως αποζημίωση απόλυσης και εφόσον έχει συμπληρώσει 12 μήνες προϋπηρεσίας. Στον επισιτισμό και τον τουρισμό, που κάποιος πάει να δουλέψει για 6-7 μήνες, δεν είναι δυνατόν να υπογράφει ρήτρες που να προβλέπουν προειδοποίηση του εργοδότη 3 μήνες πριν. Δηλαδή, ένας που δουλεύει 7 μήνες, 3 μήνες πριν θα πρέπει να έχει προειδοποιήσει, αν π.χ. ο μισθός δεν είναι σωστός, αν δεν έχει σωστές συνθήκες διαβίωσης; Όχι. Οι ρήτρες αυτές είναι άκυρες, κανένας δεν μπορεί να δεσμεύσει τον εργαζόμενο να καταβάλει αυτά τα ποσά στον εργοδότη. Θα πρέπει το υπουργείο Εργασίας να ελέγξει αυτές τις ρήτρες ως καταχρηστικές».

«Στην Κρήτη μαθαίνω ότι "παίχτηκε" και μια άλλη ρήτρα. Κάποιος, αν αποκαλύπτει τον μισθό του σε άλλη, ανταγωνιστική μονάδα, αυτός να οφείλει 10.000 ευρώ γιατί δήθεν παραβιάζει την πολιτική απορρήτου της εταιρείας ή την υποχρέωση εχεμύθιας του εργαζόμενου έναντι του εργοδότη. Όλα αυτά είναι αστεία, δεν υπάρχει καμιά νομική δέσμευση και καμία κύρωση στον εργαζόμενο για τέτοιες ρήτρες. Οι ρήτρες αυτές είναι παράνομες», κατέληξε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL