Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C20.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.5°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.0°C20.5°C
3 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.5°C19.3°C
1 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.4°C18.9°C
2 BF 72%
Η επιστολή που λάβαμε από το Κέντρο «Διοτίμα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η επιστολή που λάβαμε από το Κέντρο «Διοτίμα»

Λογότυπο της Διοτίμα
(FACEBOOK.COM/ΔΙΟΤΙΜΑ)

Επιστολή από το Κέντρο Διοτίμα έλαβε η ΑΥΓΗ, με αφορμή άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα. Η ΑΥΓΗ επαναλαμβάνει ότι η αρθρογραφία εκφράζει τον αρθρογράφο και όχι την εφημερίδα, ωστόσο η δεοντολογία μάς επιβάλλει να δημοσιεύσουμε την επισήμανση - διόρθωση της Διοτίμα

Αναλυτικά η επιστολή από τη Διοτίμα:

«Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι προ ολίγων ημερών ανέβηκε στο site της Αυγής άρθρο (βλ. εδώ) στο οποίο αποδίδεται στο Κέντρο Διοτίμα έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Κέντρο Διοτίμα δεν συμμετείχε στη διεξαγωγή, τη συγγραφή, την επιστημονική επιμέλεια της έρευνας και της Επιστημονικής Έκθεσης, όπως κανείς/καμιά μπορεί να διαπιστώσει από: το Δελτίο Τύπου που εστάλη στους/στις δημοσιογράφους για τη δημοσιοποίηση της σχετικής Ερευνητικής Έκθεσης, τα credits της ίδια της Ερευνητικής Έκθεσης, ακόμη ακόμη και από σχετικό άρθρο που δημοσίευσε η lifo (που τιτλοφορείται «Έρευνα του ΕΚΠΑ για τα ΜΜΕ…»), το οποίο δημοσιεύτηκε μια ημέρα πριν από αυτό του site σας. Μάλιστα στο άρθρο της Αυγής παρουσιάζεται ότι η έρευνα αυτή διήρκησε 4 ημέρες (!), ενώ στην πραγματικότητα η έρευνα του ΕΚΠΑ διήρκησε 4 μήνες (Νοέμβριο 2022 έως τον Φεβρουάριο 2023).

Πέρα από την όποια θέση μπορεί να έχει κανείς/καμιά σχετικά με την έρευνα/Ερευνητική Έκθεση του ΕΚΠΑ (μπορείτε να δείτε την σχετική επιστολή μας που δημοσίευσε η ΕΦΣΥΝ) και με δεδομένο ότι το Κέντρο Διοτίμα δεν συμμετείχε καθ ’ουδένα τρόπο στην έρευνα/Επιστημονική Έκθεση ζητάμε να γίνει διόρθωση του σχετικού άρθρου σε αυτά τα δύο σημεία (φορέας υλοποίησης, διάρκεια της έρευνας) για την αποκατάσταση της αλήθειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL