Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.0°C25.1°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.9°C24.8°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C28.2°C
4 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
4 BF 41%
Νέα Greek Mafia / Εμπλέκονται πέντε εν ενεργεία αστυνομικοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Greek Mafia / Εμπλέκονται πέντε εν ενεργεία αστυνομικοί

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σοκάρουν τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά την πολύχρονη μυστική έρευνα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα για κύκλωμα εκβιασμών και απάτης στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 67 άτομα, μεταξύ τους και αστυνομικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας από τις 10 Απριλίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί δίωξη κατά των πέντε αστυνομικών, καθώς εκκρεμεί η ποινική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής που παραθέτει εκτενή στοιχεία.

Το κύκλωμα φέρεται να στοχοποιούσε άτομα που ήταν εθισμένα στο τζόγο και σύχναζε σε καζίνο, παρέχοντας χρήματα με τοκογλυφικούς όρους. Σε άλλες περιπτώσεις εξαπατούσαν πολίτες με «επενδυτικές προτάσεις» μεγάλης απόδοσης, αποσπώντας μεγάλα ποσά. Στη συνέχεια, φρόντιζαν αυτοί να μην αντιδράσουν όταν γινόταν αντιληπτή η απάτη. Σε αυτή την κατεύθυνση, υπήρχε συνεργασία με κύκλωμα μπράβων της περιοχής του Πειραιά. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ακόμη και μετά την αποκάλυψη του συγκεκριμένου κυκλώματος και την σύλληψη και προφυλάκιση του επικεφαλής, αυτός συνέχισε «κανονικά» να συνεργάζεται με το κύκλωμα τοκογλυφίας και απατών πίσω από τα κάγκελα...

Ο ρόλος των αστυνομικών ήταν καθοριστικός για την λειτουργία του κυκλώματος, καθώς ενημέρωναν για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ, για το αν υπάρχουν καταγγελίες των θυμάτων τους, κτλ. Με αυτό τον τρόπο, υπολογίζεται ότι προκάλεσαν συνολική ζημιά στα θύματα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL