Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Κρήτη - Βιασμός 11χρονου / Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου λυράρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη - Βιασμός 11χρονου / Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου λυράρη

Αναστάσιος Ρεράκης
ΕΛ.ΑΣ.

Στην δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία του 66χρονου λυράρη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί με βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου, μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, χρησιμοποίηση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο διαδίκτυο και μία σειρά άλλων.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων Ηρακλείου, δίνονται στην δημοσιότητα «τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 66χρονου ημεδαπού».

Η δημοσιοποίηση «αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές  και  της αξίωσης της Πολιτείας για τη διερεύνηση, ανίχνευση ,δίωξη και ποινικό  κολασμό ομοειδών εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τυχόν αποκαλυφθούν  μέσω  αυτής».

Η ΕΛ.ΑΣ. παροτρύνει τους πολίτες να επικοινωνήσουν με την υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου για την παροχή σχετικών πληροφοριών, ενώ θα τηρηθεί η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πρόκειται για τον Ρεράκη Αναστάσιο του Γεωργίου και της Αγγελικής που γεννήθηκε το 1957 στο Ηράκλειο.

Ο 66χρονος λυράρης
ΕΛ.ΑΣ.
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 66χρονου λυράρη
ΕΛ.ΑΣ.
Δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου λυράρη
ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται, πως ήδη το πλέον 15χρονο παιδί έχει δώσει τέσσερις καταθέσεις στις οποίες περιέγραψε σχολαστικά όλα όσα βίωσε στα χέρια του 66χρονου λυράρη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιώργο Κοκοσάλη.

«Το παιδί έχει καταφέρει να δώσει τέσσερις διαφορετικές καταθέσεις παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου και παρουσίασε με πάσα ειλικρίνεια χωρίς αντιφάσεις όλα όσα υπέστη στα χέρια του συγκεκριμένου ανθρώπου. Αρχικά περιέγραψε με λεπτομέρειες, υπέδειξε στους αστυνομικούς τις περιοχές στις οποίες ερχόταν σε γενετήσια επαφή είτε με τον 66χρονο είτε με άλλους πελάτες και μετά αναγνώρισε τον 66χρονο άνδρα», περιέγραψε συγκεκριμένα ο δικηγόρος.

Την ίδια στιγμή οι γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό 29 παραπάνω ατόμων που μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για άτομα που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά τον ανήλικο, γι’ αυτό και οι έρευνες στρέφονται στους χρήστες της πλατφόρμας μέσω της οποίας ο 66χρονος εξέδιδε το παιδί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 66χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για  βιασμό ανηλίκου κατ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του  και συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του κατ εξακολούθηση, πορνογραφία ανήλικων υπό τις μορφές της διάθεσης και διαβίβασης μέσω πληροφοριακών συστημάτων υλικού παιδικής πορνογραφίας η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την άσκηση και απειλή χρήσης βίας εις βάρος ανηλίκου (και) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του κατ εξακολούθηση ,μαστροπεία  τελεσθείσα διά της χρήσεως ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ εξακολούθηση  ,παράνομη βία κατ εξακολούθηση, προσβολή της  γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των δώδεκα ετών και όχι, διευκόλυνση των προσβολών της ανηλικότητας κατ εξακολούθηση, χρησιμοποίηση, διαβίβαση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από την χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή.

Πρόκειται για τον (επ.) ΡΕΡΑΚΗ (ον.) Αναστάσιο  του  Γεωργίου  και της Αγγελικής  που γεννήθηκε το 1957 στο Ηράκλειο.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές  και  της αξίωσης της Πολιτείας για τη διερεύνηση, ανίχνευση ,δίωξη και ποινικό  κολασμό ομοειδών εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής    που τυχόν αποκαλυφθούν  μέσω  αυτής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 2810-274070, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 04-07-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL