Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Κολωνός - Παιδοβιασμός / Προκλητικές δικαιολογίες από ΕΛΑΣ - Η 12χρονη «δεν υπέβαλε αίτημα φύλαξης»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κολωνός - Παιδοβιασμός / Προκλητικές δικαιολογίες από ΕΛΑΣ - Η 12χρονη «δεν υπέβαλε αίτημα φύλαξης»

12χρονη Κολωνός
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με προκλητικές δικαιολογίες όπως ότι η 12χρονη «δεν υπέβαλε αίτημα ώστε να φυλάσσεται» και με καθυστέρηση μια μέρας η αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης για την άγρια επίθεση με μαχαίρι στην 12χρονη, θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της «κουνάει και το δάχτυλο» στα media προειδοποιώντας τους να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες» για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ η αστυνομία παραδέχεται ότι η 12χρονη «είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού» κι ενώ το παιδί διαμένει με συγγενικό πρόσωπο και μέσω των δικηγόρων του έχει καταγγείλει ότι έχει πέσει θύμα εκφοβισμού τρεις φορές, η ΕΛΑΣ ρίχνει ευθύνες στην ανήλικη.

Συγκεκριμένα αναφέρει «η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα,  ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Η ΕΛ.ΑΣ. αντί να λογοδοτήσει που άφησε απροστάτευτο το παιδί που ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες, ζητάει και τα ρέστα από τα ΜΜΕ, «λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες» ανέφερε προκλητικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η προκλητική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα,  ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL