Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.2°C24.1°C
0 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
21 °C
17.5°C23.6°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
16.0°C21.0°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
2 BF 94%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.6°C19.6°C
0 BF 60%
Αρχαιολόγος θύμα ξυλοδαρμού / Η Μύκονος έχει δικούς της κανόνες – Δεν έχουμε βοήθεια από το ΥΠΕΝ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρχαιολόγος θύμα ξυλοδαρμού / Η Μύκονος έχει δικούς της κανόνες – Δεν έχουμε βοήθεια από το ΥΠΕΝ

Ο Μανόλης Ψαρρός, ο αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις αρχές Μαρτίου από μέλη της επονομαζόμενης «μαφίας της Μυκόνου», λέει τα πράγματα με το όνομά τους επισημαίνοντας τις ευθύνες των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών για την αυθαιρετούπολη της Μυκόνου.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή «Φάσμα» της ΕΡΤ, τα αυθαίρετα φυτρώνουν σαν μανιτάρια μέσα σε μια νύχτα. «Τεράστιες εκσκαφικές εργασίες για να ανοίξει ο άλλος μάντρα οικοδομών στη μέση του πουθενά. Όλα αυτά μπορεί να έχουν αντίκτυπο, να καταστρέψουν αρχαίες θέσεις. Δεν λέμε ότι παντού όπου γίνονται εκσκαφές μπορεί να έχει αρχαία, αλλά αν κάπου υπάρχουν με τέτοια αυθαιρεσία θα καταστραφούν».

Ο αρχαιολόγος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού επεσήμανε ότι οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες στη Μύκονο είναι εξαιρετικά εκτεταμένες και υπολογίζονται στο 80% των υποθέσεων και έφερε ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο «τακτοποιούνται» ακόμα και κατά παράβαση του νόμου καθώς έχουν χτιστεί μετά το 2011.

Όπως εξήγησε,  πάρα πολλά ξενοδοχεία βγάζουν άδεια για 600 τετραγωνικά και χτίζουν 1.200 και έρχεται ο νόμος μετά και τα τακτοποιούν, ή υπάρχει διαβάθμιση στην τακτοποίηση. Υπάρχει τακτοποίηση νόμιμη, δηλαδή ένταξη στις διατάξεις του νόμου 4495 ο οποίος είναι ο παρών νόμος βάσει του οποίου τακτοποιούνται τώρα τα κτίρια – και υπάρχει και μια δεύτερη κατηγορία κατά την οποία τα τετραγωνικά αυτά έχουν γίνει μετά το 2011 που προβλέπει ο νόμος και κανονικά δεν τακτοποιούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την περίοδο που έγινε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, είχε σε εκκρεμότητα είχε δύο – τρεις υποθέσεις με σοβαρές παρανομίες και παραλείψεις. «Περιμένουμε ως Υπηρεσία την συνδρομή των Πολεοδομιών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Οφείλω να πω ότι δεν την έχουμε. Είναι κυρίως υποθέσεις που έχουν πρωτίστως περιβαλλοντικό πρόσημο και πολεοδομικό, οικιστικό, χωροταξικό και υπάρχει ένα κενό», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνεται ότι ο  Μανόλης Ψαρρός εντοπίστηκε αιμόφυρτος στην περιοχή του ΚΑΤ χτυπημένος στο κεφάλι με συντριπτικά κατάγματα σε μύρη και πρόσωπο και σπασμένα πλευρά. «Δύσκολα μπορώ να σηκωθώ, δεν κοιμάμαι καλά, δεν μπορώ να αλλάξω πλευρό κλπ, είχα χτυπήματα στα πλευρά και είναι γνωστό ότι διαρκεί ο πόνος για πάρα πολλές μέρες», ανέφερε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL