Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Ιωάννινα / Μαθητής έπεσε στο κενό μετά την υποχώρηση της περίφραξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιωάννινα / Μαθητής έπεσε στο κενό μετά την υποχώρηση της περίφραξης

Πτώση μαθητή από τα Ιωάννινα στο κενό
UNSPLASH.COM

Μαθητής στα Ιωάννινα έπεσε στο κενό από ύψος 6 μέτρων, ενώ καθόταν στην αυλή του σχολείου του. Φαίνεται πως υποχώρησε περίφραξη με πλέγμα, με αποτέλεσμα την πτώση του ανήλικου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας και ευτυχώς ο μαθητής δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Η Διευθύνση κάλεσε το ΕΚΑΒ και ο 15χρονος διακομίστηκε στα επείγοντας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Παρέμεινε προληπτικά για νοσηλεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ατύχημα έγινε γνωστό ύστερα από πολλές ώρες, χωρίς μάλιστα η διεύθυνση να ενημερώνει την αστυνομία, τον Δήμο και την διεύθυνση εκπαίδευσης, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση εκ μέρους της εισαγγελίας, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της διευθύντριας.

Οργή από την Μερόπη Τζούφη

Η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Ιωαννίνων προχώρησε σε δήλωση, προκειμένου να καταγγείλει το παρ' ολίγον τραγικό περιστατικό. Η Μερόπη Τζούφη μιλάει για «φόβο, θλίψη, ανασφάλεια, αλλά και οργή».


«Από τύχη δε θρηνούμε το χαμό ενός ακόμη νέου παιδιού, ένα μήνα μετά το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη;», διερωτάται η βουλευτής Ιωαννίνων


Η ίδια, συνεχίζει υπενθυμίζοντας αντίστοιχα περιστατικά τραυματισμού μαθητών και φοιτητών, εντός του χώρου εκπαίδευσής τους. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «πριν λίγους μήνες, ένας 11χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του στις Σέρρες όταν εξερράγη ο καυστήρας του σχολείου. Στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, 24 μαθητές και η δασκάλα τους «σώθηκαν από θαύμα» όταν κατέρρευσε η οροφή της τάξης, ενώ μια μητέρα στο Αιγάλεω τραυματίστηκε από πτώση παραθύρου του σχολείου που πήγαινε τα παιδιά της. Παρόμοια, η πτώση του φοιτητή της Νομικής του ΑΠΘ, ο οποίος έπεσε από παράθυρο του 3ου ορόφου λόγω συνωστισμού στην αίθουσα».

«Δημόσιες υποδομές που καταρρέουν, σχολεία και πανεπιστήμια παρατημένα και επικίνδυνα, έλλειψη πόρων και ελέγχων, αδιαφορία από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο για μια ακόμη φορά θα προσπαθήσει να αποποιηθεί τις ευθύνες του. Ένα υπουργείο που περηφανεύεται για τη «ρομποτική στα σχολεία και τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο», αλλά αρνείται να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και σιωπά όταν οι μαθητές πέφτουν από τα παράθυρα», υπογραμμίζει η Μ. Τζούφη, ασκώντας σκληρή κριτική στο υπουργείο Παιδείας.

Στο τέλος, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως «την επόμενη μέρα έχουμε πολλά να κάνουμε», αφού, σύμφωνα με την ίδια, η θλιβερή διακυβέρνηση της ΝΔ φτάνει στο τέλος της.

«Εύχομαι περαστικά και καλή ανάρρωση στο μαθητή και την οικογένειά του», υπογραμμίζει στο τέλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL