Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Κρήτη - Βιασμός 11χρονου / «Νιώθω λυτρωμένος» - Το συγκλονιστικό μήνυμα που στέλνει το παιδί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη - Βιασμός 11χρονου / «Νιώθω λυτρωμένος» - Το συγκλονιστικό μήνυμα που στέλνει το παιδί

Ο 66χρονος λυράρης στον εισαγγελέα
EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Σημαντικό μήνυμα εκπέμπει το ανήλικο θύμα του 66χρονου λυράρη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη με κατηγορίες για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παιδί που είχε πέσει θύμα βιασμού κατ' εξακολούθηση από τον 66χρονο κατηγορούμενο στο Ηράκλειο Κρήτης, δηλώνει «λυτρωμένος» αφού «το έβγαλε από μέσα του».

«Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα. Ας το κάνουν κι άλλα παιδιά. Είμαι σίγουρος πως κι άλλοι το ξέρουν», είναι το μήνυμα του 15χρονου πλέον παιδιού που προτρέπει όποιον γνωρίζει κάτι να σπάσει την σιωπή του.

Το ίδιο μήνυμα δίνει μέσω του συνηγόρου της και η μητέρα του ανήλικου θύματος, η οποία δηλώνει πως πρέπει «να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση».

«Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», τονίζει η ίδια.

Ο ανήλικος έπεσε στα «δίχτυα» του κατηγορούμενου το 2020 και ήταν μόλις 13 ετών. Ο 66χρονος λυράρης το χειραγωγούσε μέσω απειλών ότι θα βλάψει την οικογένειά του, με αποτέλεσμα το παιδί να γίνεται «έρμαιο στις εγκληματικές του ορέξεις», όπως τονίζει ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος.

Νωρίτερα, 66χρονος γνωστός λυράρης του Ηρακλείου Κρήτης, πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα. Εκεί αρνήθηκε πάσα κατηγορία εις βάρος του, ισχυριζόμενος πως όλα είναι «πλεκτάνη».

Παρά ταύτα, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε σε βάρος του κακουργηματικές ποινικές διώξεις. Αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL