Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Νέα Σμύρνη / Στάχτη και μπούρμπερη από εμπρησμό το εστιατόριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Σμύρνη / Στάχτη και μπούρμπερη από εμπρησμό το εστιατόριο

Φωτιά σε εστιατόριο της Νέας Σμύρνης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγια που ξέσπασε σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο το κτίριο έγινε στάχτη και μπούρμπερη, με τις καταστροφές να είναι εμφανείς στην πρόσοψη της πολυκατοικίας καθώς και στα διαμερίσματα.

Απ'οτι φαίνεται, η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό, αφού εντοπίστηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας. Οι έρευνες βρίσκονται πλέον στα χέρια τουΤμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την πυροσβεστική, από την πολυκατοικία απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα. Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» και ένα βρέφος με την μητέρα του πήγαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

Από το σημείο της φωτιάς έδωσε ενημέρωση ο αντιπύραρχος Αναστάσιος Χατζόπουλος. Ο ίδιος σημίωσε:

«Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Όπως τόνισε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο επιφέροντας σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.

«Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους».

Μαρτυρία εργαζόμενου που βρισκόταν μέσα στο εστιατόριο

Ο εργαζόμενος του εστιατορίου έκανε λόγο για εμπρησμό, περιγράφοντας πως την ώρα που βρισκόταν μέσα στο εστιατόριο άκουσε να σπάει το τζάμι από την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου και είδε άτομα να πετάνε κάτι μέσα.

Το ίδιο ισχυρίστηκε και κάτοικος της περιοχής που μένει απέναντι και είδε με τα μάτια του τι έγινε. «Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», είπε ο κάτοικος.

«Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί που δείξατε, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα», συμπλήρωσε.

«Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης», είπε στο τέλος ο αυτόπτης μάρτυρας.

Τι δηλώνει η συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου

Η Μάρα Δαρμουσλή που διατηρεί το εστιατόριο με τον σύζυγό της, δήλωσε πως έμαθε για την φωτιά από τα δελτία ειδήσεων τα ξημερώματα της Παρασκευής.

«Κάμερες υπάρχουν, τώρα τι έχει μείνει απ’ τις κάμερες, τι έχει καταγράφει, δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργούσε το κύκλωμα και που έχει μείνει αρχείο γιατί ήταν live κάμερες. Το μαγαζί έχει καεί ολοσχερώς», σημείωσε μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια και συνέχισε:

«Ήταν μεγάλη επένδυση, από εκεί και πέρα, είμαι και μητέρα, έμαθα άνθρωποι κάηκαν. Ένα βρέφος πήγε στο Παίδων, εκεί πήγε το μυαλό μου πιο πολύ, μην έπαθε κανένας άνθρωπος τίποτα γιατί έβλεπα κι εγώ τις εικόνες με τον καπνό μέχρι που φαινόταν. Ήταν τρομακτική η φωτιά, δηλαδή τρομακτικό. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό των ανθρώπων».

Η ίδια, τόνισε πως δεν έχει δεχτεί ποτέ απειλές, ούτε τρομοκρατικά χτυπήματα ποτέ εκείνη και η οικογενειά της.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL