Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Άλκης Καμπανός / «Ήταν τελειωμένος» - Σοκαριστική η κατάθεση της ιατροδικαστή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άλκης Καμπανός / «Ήταν τελειωμένος» - Σοκαριστική η κατάθεση της ιατροδικαστή

Συγκέντρωση στη μνήμη του Άλκη Καμπανού
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Σοκαριστική η κατάθεση της ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Άλκη Καμπανού που έπεσε θύμα της φονικής οπαδικής βίας τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς περιέγραψε την μη αναστρέψιμη κατάσταση της υγείας του νεαρού, του οποίου η σορός έφερε τραύματα από πέντε διαφορετικά όπλα. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως η μάρτυρας ζήτησε από τους γονείς του Άλκη να αποχωρήσουν από την αίθουσα πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Επειδή αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά για όλους, συμβουλεύω, ως μάνα, να βγουν οι γονείς από την αίθουσα», είπε η μάρτυρας.

Η Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, ανέφερε πως «καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μια αιωνιότητα για τον Άλκη», τονίζοντας ότι ο νεαρός υπέστη «μαρτυρικό θάνατο, αργό και βασανιστικό»

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας και κληθείσα να αξιολογήσει τα ιατροδικαστικά της ευρήματα, η κ. Κοβάτση κατέθεσε ότι ο Αλκης «δεν θα σωζόταν ούτε εάν βρισκόταν έξω από νοσοκομείο». «Ηταν τελειωμένος» είπε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι το κεφάλι του ήταν «σπασμένο» από τα χτυπήματα που δέχθηκε, «με τη μέγιστη δυνατή δύναμη».

Η μάρτυρας που έχει εμπειρία από περιστατικά οπαδικής βίας, επισήμανε ότι κοινός παρονομαστής των ευρημάτων είναι τα χτυπήματα στο κεφάλι και στα πόδια. Μάλιστα, η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι τα τραύματα και οι κακώσεις που προκλήθηκαν στον Άλκη δεν ήταν τυχαίες:

«Εχω δει πάρα πολλά θύματα αθλητικής βίας τον τελευταίο καιρό. Δεν βλέπω κακώσεις στην κοιλιά και στον θώρακα. Εχω την εντύπωση ότι υπάρχει “δάσκαλος” από πίσω που τους λέει “κεφάλια – πόδια”»

Η εισαγγελέας της έδρας αιτήθηκε να προσκομιστούν τα ρούχα που φορούσε ο 19χρονος εκείνη τη νύχτα ώστε να προχωρήσει η ιατροδικαστής σε αντιστοίχηση και περιγραφή των τραυμάτων του. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και στην διαδικασία προσκομίστηκε και το δρεπάνι που έφερε γενετικό υλικό του Άλκη.

Ο θάνατος του νεαρού προκλήθηκε από «θανατηφόρες κακώσεις στα κάτω άκρα και σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», σύμφωνα με την κ. Κοβάτση, η οποία στην σημερινή δικάσιμο κλήθηκε να περιγράψει αναλυτικά τα επιστημονικά της ευρήματα κατά τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής.

«Το σώμα του Άλκη έχει τη σφραγίδα τραυμάτων που προκλήθηκαν από τρία διαφορετικά νύσσοντα και τέμνοντα όργανα, όπως και τουλάχιστον δύο διαφορετικά θλώντα όργανα» σημείωσε η μάρτυρας προσδιορίζοντας τουλάχιστον πέντε διαφορετικά όργανα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη φονική επίθεση.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί με την ίδια μάρτυρα, που θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις της υπεράσπισης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL