Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Στάθα Καραϊβάζ / Η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου ενδιαφέρει πιο πολύ όσους είναι έξω από την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στάθα Καραϊβάζ / Η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου ενδιαφέρει πιο πολύ όσους είναι έξω από την Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβαζ

Για μία ολόκληρη ώρα συναντήθηκε με τους ευρωβουλευτές της επιτροπής LIBE, που επισκέφθηκαν τη χώρα μας την περασμένη εβδομάδα, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ και απάντησε στις ερωτήσεις τους για την πορεία των αστυνομικών ερευνών 23 μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Ήταν μια συζήτηση στην οποία δέχθηκα από τον καθένα ξεχωριστά ευρωβουλευτή ερωτήσεις. Πού έχουν φτάσει οι αστυνομικές έρευνες, τι έχει κάνει το κοινωνικό κράτος για την οικογένεια Καραϊβάζ;» εξήγησε η Στάθα Καραϊβάζ, μιλώντας στο Kontra. 

«Το κυρίαρχο ενδιαφέρον της LIBE είναι ότι δεν έχει εξιχνιαστεί η δολοφονία του δημοσιογράφου γιατί η δολοφονία του Γιώργου είναι θεσμική δολοφονία» σημείωσε. «Είναι σαν μια δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι πολλών δημοσιογράφων που θέλουν να κάνουν ερευνητική - διεισδυτική δημοσιογραφία. Είναι αλήθεια αν πλέον φοβούνται πως αν κάποιος ταράξει λίγο τα νερά ή δεν αρέσουν αυτά που θα πει ή θα γράψει μπορεί να έχει τη μοίρα του Καραϊβάζ» σημείωσε.

Όπως είπε, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την απορία γιατί αργεί τόσο πολύ η εξιχνίαση της υπόθεσης. Υπογράμμισε δε ότι όλα τα μέλη της LIBE ήταν πλήρως ενημερωμένα για τον φάκελο της υπόθεσης. «Γνώριζαν, ήρθαν διαβασμένοι. Ήταν κάτι που τους ενδιέφερε ουσιαστικά. Και βλέπω με λύπη ότι ενδιαφέρει περισσότερο τους έξω από την Ελλάδα απ’ ό,τι τους εντός Ελλάδας» είπε με νόημα.

Η Στάθα Καραϊβάζ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν πιστεύει ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε σχέση με την υπόθεση της Greek Mafia. «Ξέρετε ο νονός του όρου Greek Mafia είναι ο Γιώργος. Ασχολιόταν πάρα πολύ μ' αυτό το θέμα, αλλά και με τη διαφθορά, κάτι που τον ενοχλούσε στους κρατικούς λειτουργούς. Οπότε, ναι» απάντησε. Εξέφρασε δεν την ενόχλησή της για το ό,τι δεν υπήρξε δημοσιογραφική κάλυψη από τα συστημικά ΜΜΕ στη δίκη μελών της Greek Mafia. «Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς δημοσιογράφων ή από πλευράς εκδοτών και καναλαρχών, δεν ξέρω» παρατήρησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL