Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.5°C19.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.7°C
4 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
20.0°C20.0°C
1 BF 84%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.3°C17.4°C
2 BF 65%
Απεργία Τέμπη / Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργία Τέμπη / Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές

Σύνταγμα Τέμπη
(INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών αύριο Τετάρτη (8/3) θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, απαιτώντας και εκείνοι να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ωστόσο, για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00. 

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

«Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών» σημειώνουν.

«Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς» υπογραμμίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη, από τις 6 το πρωί, δεν θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν επίσης στην 24ωρη απεργία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL