Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C18.8°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.9°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.9°C
0 BF 63%
Τραγωδία στα Τέμπη / Μπάχαλο με τον αριθμό των αγνοούμενων - Τι λένε από το Μαξίμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραγωδία στα Τέμπη / Μπάχαλο με τον αριθμό των αγνοούμενων - Τι λένε από το Μαξίμου

Έρευνες στα συντρίμμια στα Τέμπη
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Η απόλυτη σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των αγνοούμενων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς η επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία μόνο φως δεν έριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β' Κωνσταντία Δημογλίδου ανακοίνωσε ότι «μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ελληνική αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το "μέχρι στιγμής", καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57. Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο». Παράλληλα είπε ότι «μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών».

https://youtu.be/C33rmq5NFr8

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο avgi.gr ότι στους 56 αγνοούμενους περιλαμβάνονται και σοροί που δεν έχουν αναγνωριστεί. Συγκεκριμένα, σημείωσαν ότι «εκδίδονται συχνά ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία. Η τελευταία ενημέρωση που υπήρχε για τους αγνοούμενους, είναι 56, όπου συμπεριλαμβάνονται και οι σοροί των ανθρώπων που δεν ήταν αναγνωρίσιμες».

Οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι «γίνεται η διαδικασία λήψης DNA από τις σορούς, από τους συγγενείς και στη συνέχεια η ταυτοποίηση. Ο αριθμός, λοιπόν, των ανθρώπων που αναζητούσαν οικείους τους ήταν 56.  Η διαδικασία συνεχίζεται και θα βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Δεν είναι εύκολο να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια για μια σειρά από λόγους. Πρώτα απ’ όλα, δεν ήταν όλα τα εισιτήρια ονομαστικά. Πάντως, οι αριθμοί στην συγκεκριμένη στιγμή είναι αυτοί» κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL