Live τώρα    
Βιασμός 12χρονης - Κολωνός / Αναζητούνται και άλλοι ύποπτοι - Έχουν αναγνωριστεί ήδη 15
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 12χρονης - Κολωνός / Αναζητούνται και άλλοι ύποπτοι - Έχουν αναγνωριστεί ήδη 15

Κακοποίηση ανήλικου
ΑΠΕ

Καυτηρίασε για μία ακόμη φορά το παράδοξο η Δικαιοσύνη να ερευνά με αργούς ρυθμούς και συνεχείς καταθέσεις του θύματος μόνο για πρόσωπα που κακοποίησαν την 12χρονη μιλώντας στο Action24 ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας. Όπως επανέλαβε, η ηλικία των εμπλεκόμενων και το μέγεθος του κυκλώματος των παιδοβιασμών του Κολωνού κάνουν σαφές ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα.

«Σήμερα περιμένουμε να απολογηθούν ακόμη δύο κατηγορούμενοι ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα, να δούμε τι θα ισχυριστούν», είπε ο κ. Λύτρας, προσθέτοντας ότι περιμένει η διαδικασία να συνεχιστεί, να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις. «Η 12χρονη θα κληθεί να αναγνωρίσει και άλλους ανθρώπους. Γενικά, όπως έχω ξαναπεί, πολύ φοβάμαι ότι αυτή η υπόθεση τώρα ξεκινάει, δεν είναι στο τελείωμά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μέχρι στιγμής πρέπει να είναι περίπου 15 άτομα» αυτοί που έχει αναγνωρίσει η 12χρονη, όπως ανέφερε και επιβεβαίωσε ότι κατά τις πληροφορίες του υπάρχουν κάποιοι ακόμη που αναζητούνται. «Πρέπει να έχουμε φτάσει τους 8-9 που είναι προφυλακισμένοι, καθώς η 12χρονη τους έχει αναγνωρίσει».

Ο κ. Λύτρας τόνισε για μία ακόμη φορά ότι μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν στραφεί στην αναζήτηση άλλων θυμάτων του κυκλώματος και άλλων κακοποιητών ανηλίκων, παρότι όπως είπε θεωρεί δεδομένο ότι αυτό το κύκλωμα παιδοβιασμών και μαστροπείας είναι ευρύτερο. «Η ανακρίτρια θα πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία και να ερευνήσει το αν υπάρχουν άλλα παιδιά-θύματα». Έκανε έκκληση παράλληλα, με τις φωτογραφίες των κατηγορούμενων που δημοσιεύονται, κάποιο παιδί, ή μεγαλύτερο πλέον θύμα από παραγεγραμμένο αδίκημα, να βγει και να μιλήσει.

«Πιστεύω ότι η υπόθεση θα αργήσει να κλείσει, θα φτάσει στα όριά της ως προς τα χρονικά περιθώρια η ανάκριση. Ο λόγος είναι ότι βλέπουμε την 12χρονη να δίνει πολύ συχνά καταθέσεις και να αναγνωρίζει άτομα. Συνεπώς, αυτή η διαδικασία -με την οποία είμαι τελείως αντίθετος- θα συνεχιστεί. Θα ξανακληθεί η 12χρονη για αναγνωρίσεις», είπε ο κ. Λύτρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0